След избора на председател на Столичния общински съвет и овладяването

...
След избора на председател на Столичния общински съвет и овладяването
Коментари Харесай

Бойко Димитров: ПП-ДБ-СС няма да допусне прокарването на частни икономически интереси

След избора на ръководител на Столичния общински съвет и преодоляването на основни комисии от страна на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и по-малките партии в СОС краткотрайно се образува болшинство на опозицията. Това съобщи общинският консултант Бойко Димитров от Продължаваме промяната-Демократична българия- “Спаси София ” в ефира на Българска национална телевизия и добави, че идващите месеци ще са показателни за работата на и процесите в софийския парламент. 

“В момента в СОС има болшинство на опозицията - нещо, което звучи неуместно, само че действително това се получи. Нашата битка е да постановяваме политиките за София и идващите месеци ще са доста значими. Всички политически партии от опозицията би трябвало да покажат дали желаят да се продължи постарому с болшинства и решения, които не са положителни за града, или в действителност ще променяме София към по-добро ”, сподели Димитров.

Представителят на “Да, България ” акцентира, че в общинския съвет занапред предстоят действителните гласувания, които ще дадат явен знак накъде потегля развиването на града.

“ПП-ДБ “Спаси София ” няма да допусне прокарването на нечии частни стопански ползи. Миналият мандат, когато бяхме единствено 12+1 съветника, осветлявахме тези стопански ползи. Сега като най-голяма група в СОС ще го вършим в още по-голяма степен, тъй като ние отговаряме за този град и положителното му ръководство. Няма да позволяваме течове в общинските сдружения и в случай че някъде има нередности, които не можем да спрем като ръководещо малцинство, ние ще ги осветляваме ”, добави общинският консултант.

Той посочи, че ПП-ДБ “Спаси София ” ще отстоява всеки импортиран отчет, който е добър за града, като в същото време ще изобличава предложенията, които ощетяват София. Относно развиването на изключителното съвещание на СОС Димитров разяснява, че на ПП-ДБ “Спаси София ” са се полагали ръководи на 5-6 комисии, само че в последна сметка основните от тях са били разпределени на другите групи. Опонентите на най-голямата група в СОС пък са ѝ предложили председателство на едвам четири комисии без каквато и да е предварителна консултация.

“Първоначално се водиха естествени договаряния, само че в един миг всички опозиционни сили просто ги напуснаха и споделиха: “Съжаляваме, вие си внесете ваш отчет и в зала ще забележим какво ще стане! ” Накрая даже и това не се случи, а те на мрачно приготвиха един отчет на господин Контрера и предложиха за ръководители хора, които даже не бяха запитани дали желаят тези комисии ”, посочи Димитров.

Общинският консултант обясни, че до няколко дни кметът Васил Терзиев да внесе своята управническа стратегия, а групата в СОС ще очертае целите си за идните месеци и ще търси поддръжка за всяко съответно решение. По отношение на идното гласоподаване на бюджета на София Димитров акцентира, че се надява останалите политически сили да подходят отговорно.

“Бюджетът е нещо, което вършим за жителите на София. В новия бюджет се дават доста повече пари за разчистване, за просвета, има рекордни средства за нови детски градини. Не виждам някой, който не би подкрепил тези неща ”, заключи Димитров.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР