След , и в други градове има скок на новозаразени

...
След , и в други градове има скок на новозаразени
Коментари Харесай

Нараства броят на карантинираните учители и ученици

След, и в други градове има скок на новозаразени с COVID-19. Ако темпът се резервира, до два дни в тъмночервената зона ще преминат Перник и Видин. Близо са и Монтана, Сливен, Кюстендил и София-област, предава БТВ.

В столицата от седмица обстановката се утежнява бързо и след още 7 дни евентуално и тя ще влезе в най-опасната Коронавирус зона. В Кърджали наклонността е противоположна. Областта се приближава до зелената зона, за разлика от всички други у нас.
 Отново: Ако се пазим и имунизираме, децата ще вървят на учебно заведение – другояче няма Отново: Ако се пазим и имунизираме, децата ще вървят на учебно заведение – другояче няма
Кюстендил, Ямбол, Видин, Монтана – там са най-тревожните данни. От началото на образователната година към 2 пъти са се нараснали каран...

Близо два пъти повече карантинирани учители и 4 пъти повече възпитаници са изпратени в изолираност вкъщи от 15 септември до през днешния ден. За това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков. Най-много деца под карантина има в София-област – над 2%.

В столичното 125-то СУ ``Боян Пенев`` карантинираните възпитаници са 58, а един преподавател е дал позитивен тест за ковид. При хубаво време тук часовете са изнесени. А учителите упорстват за спомагателни ограничавания. " Просто за известно време дано да носят маски и в класната стая ", приканва Емилия Найденова – преподавател. Според шефа родителите би трябвало да поемат персонална отговорност. " Имам голям проблем с това, че апелирам прозорците да бъдат отворени, родители се сърдят ", споделя Венелина Николова, шеф.

От през днешния ден в тъмночервената област Габрово има по-строги ограничения. В клас са учениците от началния стадий и от класовете седми, осми и дванадесети. Детските градини и яслите към този момент ще работят. Масовите мероприятия са неразрешени. По думите на математика Лъчезар Томов, поради ниския % имунизирани, можем да чакаме вълната да бъде дълга и тежка. " Навсякъде, където се влиза в публично помещение, би трябвало да се влиза със документ за имунизация или негативен тест. Другото, което би трябвало да се направи е затварянето на учебните заведения ", счита Томов.

" Мерки в София на този стадий не предвиждаме, макар че заболеваемостта на 14-дневна база е достигнала междинните за страната, в София имаме към два пъти повече ваксинирани от междинното за страната ", изяснява проф. Тодор Кантарджиев, съветник към Столична община. А министърът на образованието прикани още веднъж за съблюдаване на ограниченията в учебните заведения.
 За маските в учебно заведение: защищават ли учениците от Коронавирус? За маските в учебно заведение: защищават ли учениците от Коронавирус?
С началото на образователната година в северното полукълбо в доста страни се разпалиха разногласията дали учениците би трябвало да носят защитни маск...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР