След хаоса с въвеждането на е-винетки в началото на годината,

...
След хаоса с въвеждането на е-винетки в началото на годината,
Коментари Харесай

Камионите и автобусите останаха само със седмични и дневни винетки


След хаоса с въвеждането на е-винетки при започване на годината, в този момент ръководещите сътвориха нов поради отсрочения старт на тол системата, който обаче законово към момента не е реалност.

Така камионите и рейсовете останаха единствено със седмични и дневни винетки, откакто в края на предходната година спря продажбата на годишните стикери, а от 16 юли - и на месечните.

Причината за прекъсването на продажбата им е Законът за пътищата. В него написа, че " от 16 юли 2019 година Агенция " Пътна инфраструктура " прекратява издаването на месечни електронни винетки за пътни транспортни средства с обща механически позволена маса над 3.5 тона, като след 1 януари 2019 година за тази категория пътни транспортни средства не се позволява заявяване на начална дата на годност на месечна електронна винетка, по-късна от 16 юли 2019 година "

Въпреки че този факт е добре прочут ръководещите не предизвестиха превозвачите за изтичащия период. Това се случва в миг, когато Народното събрание експресно трансформира Закона за пътищата за отсрочване на старта на тол системата от 16 август 2019 година на 1 март 2020 година и надлежно се трансформират и периодите за издаване на месечни винетки.

Всичко това става, тъй като шумно рекламираната тол система към момента не е построена и едвам занапред ще се инсталират датчиците в пътната настилка, така наречен " кантари ", които ще теглят транспортните средства в придвижване. Повече от година няма изясненост и за обсега на платените пътища и таксите, като пазарлъците сред бизнеса и страната не престават да се точат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР