След години на сътресения във веригата за доставки автомобилните производители

...
След години на сътресения във веригата за доставки автомобилните производители
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия загърбва устойчивостта за сметка на сигурността

След години на разтърсвания във веригата за доставки автомобилните производители и доставчиците отдават приоритет на самодейностите за резистентност в своите политики за доставяне и се концентрират върху понижаване на геополитическите опасности, демонстрира изследване, извършено измежду над 1000 ръководители от промишлеността.    Броят на фирмите, които внедряват начинания за резистентност като картографиране на въглеродния отпечатък, усъвършенстване на маршрутите за понижаване на излъчванията и изтъкване на информация за произхода и производството на продукцията, написа Reuters, е намалял с 9-11 процентни пункта сред 2022 и 2023 година, сочи още изследването на консултантската група Capgemini.   

Средната сума, която доставчиците влагат в начинания за резистентност, е спаднала до 30,5 млн. $ през 2023 година от 36,6 млн. $ през 2022 година, се споделя още в отчета. 1/3 от всички интервюирани компании са декларирали, че нямат цялостна тактика за резистентност. 
Най-често срещаните фактори, въз основа на които интервюираните вземат решения за веригата на доставки, са качеството, геополитическият риск, разноските и устойчивостта.    " Необходимостта от поддържане на непрекъснатост на интервенциите ще има приоритет пред самодейностите за премерване на въглеродния отпечатък, понижаване на излъчванията посредством усъвършенстване на маршрутите или увеличение на проследимостта ", се споделя в отчета на Capgemini.    В изследването присъединяване са взели 1004 ръководители на международни автомобилни компании - от BYD до Ford и Lamborghini, с доходи над 1 милиарда $, както и снабдители с най-малко 500 млн. $.   

Резултатите съответстват с изказванията на ръководители от цялата автомобилна промишленост през последните месеци по отношение на продължаващите отрицателни последствия във веригите им за доставки от пандемията и геополитическото напрежение, дефицита на полупроводници и възходящите разноски за първични материали. 
Според респондентите към 50% от доставките на полупроводници към момента не се смятат за изцяло сигурни, като най-трудно е да се набират цялостни компютърни платформи и микроконтролери.    Делът на доставките, които фирмите получават от офшорни зони, е намалял с повече от 1/5 през последните две години, а Capgemini чака той да намалее с още толкоз през идващите две години.         
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР