След форума ЕС - Западни Балкани, който се проведе у

...
След форума ЕС - Западни Балкани, който се проведе у
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: След срещата у нас лидерите на ЕС са по-обединени

След форума " Европейски Съюз - Западни Балкани ", който се организира у нас, европейските водачи са по-обединени, а българите имат съображение да се усещат почтени европейци. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова.

Тя дефинира срещата като значима и историческа.

Всеки пристигна със своите упования, със своите цели, всеки вижда резултатите от своята позиция, разяснява Павлова.

Тя добави, че може да заключи резултатите в няколко категории с по една дума:

" За българските жители е първото ми резюме - самочувствие. За българите, за България това е самочувствие, че сме заслужен пълновръстен член на Европейски Съюз, че нашия глас има значение и ни чуват.
За държавното управление - несъмнено самопризнание за държавното управление и персонално за премиера Борисов.
За Западните Балкани това е вяра и оптимизъм за техния път напред.
За водачите - обединяване. Лидерите си потеглиха от София по-обединени. "

Министър Павлова акцентира, че срещата " Европейски Съюз - Западни Балкани " е имала една доста значима цел - да се препотвърди европейската вероятност и по думите ѝ тя е " изрично препотвърдена от 28-те ".

" Първият пробив, първият триумф е това, че всички дружно бяхме на една маса, говорихме обсъждахме - за едни имаше възобновяване на разговора, за други - отворихме разговора и започнаха да си приказват. " - заключи тя.

По думите й, единствено преди година тематиката за интеграцията на Западните Балкани не е участвала в дневния ред на Европа.

Министър Павлова уточни, че Европа минава през нелеки провокации, през своя " катарзис " и би трябвало да се мисли по какъв начин Европа ще се преструктурира в новия си " формат 27 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР