След експлозиите по Северен поток Норвегия засили мерките за сигурност

...
След експлозиите по Северен поток Норвегия засили мерките за сигурност
Коментари Харесай

Норвегия засили мерките за сигурност на газопроводите от Северен поток

След детонациите по " Северен поток " Норвегия ускори ограниченията за сигурност и инспекциите на газопроводите, заяви Фруде Леверсунд, изпълнителен шеф на газопреносния оператор Gassco.

„ Предвид актуалната обстановка разширихме програмата за ревизия на тръбопроводите дружно с Equinor ", сподели той. Компанията управлява мрежа от над 8800 километра газопроводи, които доставят газ до континентална Европа и Обединеното кралство.

Според Леверсунд, Gassco поддържа тесни контакти с управляващите в Германия, Франция, Белгия и Обединеното кралство, където компанията има терминали за приемане на газ, както и с локалните енергийни компании. " Сътрудничеството ни включва продан на информация и намиране на решения на проблеми, с цел да се обезпечат постоянни доставки на газ за европейския континент и Обединеното кралство ", съобщи ръководителят на Gassco.

Норвегия е един от главните снабдители на сила за Европа. Кралството усили производството на въглеводороди след прекъсването на доставките на горива от страна на Русия за редица страни от Европейски Съюз. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР