След едночасово прекъсване днес сутринта информационната система „Бизнес статистика“ на

...
След едночасово прекъсване днес сутринта информационната система „Бизнес статистика“ на
Коментари Харесай

Хакери удариха система към сайта на НСИ

След едночасово спиране през днешния ден сутринта осведомителната система „ Бизнес статистика “ на Национален статистически институт, през която се подават годишните доклади за активността на компаниите още веднъж е дейна. Системата работи от 2009 година и посредством нея се регистрират годишно над 600 000 физически и юридически лица.

Прекъсването е по механически аргументи, в резултат на генериран голям злотворен трафик, който е филтриран. Това оповестиха от пресцентъра на Национален статистически институт.

Този трафик е в допълнение на обичайна процедура документите да се подават в последните няколко дни, което води до по-ниска продуктивност. Системата не е наранена и всички данни, постъпващи в нея са предпазени. За случая е известен Националния център за деяние при произшествия в осведомителната сигурност.

Национален статистически институт се извинява за породеното стеснение и още веднъж припомня, че доклади ще могат да се подават до 24:00 часа на 1 април, като и в двата почивни дни ще има дежурни чиновници, графикът и телефоните на които можете на видите на следния линк:
http://www.nsi.bg/bg/node/17061/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР