След една особена напрегната неделя, когато целият Югозапад бе блокиран

...
След една особена напрегната неделя, когато целият Югозапад бе блокиран
Коментари Харесай

Протестът край ГКПП Кулата бил незаконен

След една особена напрегната неделя, когато целият Югозапад бе блокиран от митинги, Министерство на вътрешните работи излезе с публична информация по извършените шествия. Оказа се, че единствено проведените митинги в Благоевград и Разлог са се провели след публично позволение на общинската администрация.
„ В Община Разлог и Община Благоевград е получено заявление за осъществяване на митинги и те са позволени от съответните кметове”, разясняват от Министерство на вътрешните работи.
В Петрич е имало публично запитване до общинската администрация, само че не е било утвърдено. В предлагането е било маркирано, че митингът ще се организира на 11.11.2018 година от 12.00 часа в региона на зеленчукова борса с. Кърналово, общ.Петрич, на основен път III-108. Петричани обаче не се трогнаха от този отвод и блокираха Е79 в продължение на часове, като се причислиха към протестиращите от Благоевград и Дупница.
7-часовото блокиране към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата обаче не е било оповестено , разясняват от Министерство на вътрешните работи. Припомняме, че там блокадата беше най-силна, като поданици на гр. Кулата и гр. Сандански се сплотиха в протестните си дейности.
В понеделник пък Благоевград се готви за нов митинг, както към този момент писа . В мрежата към този момент интензивно вървят проекти по какъв начин ще протекат протестните дейности. Според някои от уредниците, проектът бил в 18:30 часа всички да се срещнат на паркинга на огромен хранителен магазин, а по-късно да създадат пешеходно шествие до централите на всички политически партии в града, където да хвърлят яйца и домати. Не е ясно към момента дали това ще бъде проектът, или дейностите ще протекат както в неделя и ще бъдат затворени пътища и автомагистрали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР