След две поредни награди за “Най-полезен играч” на кръга в

...
След две поредни награди за “Най-полезен играч” на кръга в
Коментари Харесай

Октомври е месецът на Дончич

След две следващи награди за “Най-полезен играч” на кръга в Евролигата и още две извънредно мощни представания, Лука Дончич напълно в реда на нещата бе определен и за MVP на месец октомври в Евролигата. Реал (Мадрид) е един от двата тима, които нямат загуба в шампионата и са с цялостен актив от 4 победи в 4 мача, а Дончич е измежду главните аргументи за това.

Словенецът бе приказен при четирите победи на “белите”, започвайки сезона с персонален връх от 27 точки против Анадолу Ефес в Истанбул. В идващия кръг той понижи оборотите против ЦСКА (Москва) и приключи “само” с 14 точки, 6 битки и 2 асистенции, с цел да се стигне до семейството на Олимпия (Милано). Срещу италианците Дончич изравни върховото си достижение от 27 точки, добавявйки 8 битки и 5 асистенции, с цел да реализира коефициент от 41 пункта. Срещу Жалгирис (Каунас) в четвъртия кръг гардът още веднъж усъвършенства достижението си по вкарани точки с 28, като добави и 9 битки и 4 асистенции.

Средната му статистика през октомври в Евролигата е 24.0 точки, 6.8 битки, 3.8 асистенции, 1.3 отнети топки и 0.3 чадъра. Дончич стреля 65.4% за 2 точки и 43.5% за 3 точки, а в тези 4 дуела събра общ коефициент от 129 пункта - по 32.3 приблизително на мач.

Освен това Дончич към този момент е най-младият притежател на премията за MVP на месеца със своите 18 години. Досега първенци в това отношение бяха Никола Миротич и Дарио Шарич, печелили самостоятелното отличие на 20-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР