След две години прекъсване Велико Търново отново е домакин на

...
След две години прекъсване Велико Търново отново е домакин на
Коментари Харесай

Областния управител на Русе участва в Международното изложение „Културен туризъм“

След две години спиране Велико Търново още веднъж е хазаин на Международното ревю „ Културен туризъм “, което се организира от през днешния ден до 16 април в това число в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “.

Туристическата борса посреща стотици участници и посетители от цяла България и от още девет страни. Изложението е единственото на Балканите, което е профилирано в региона на културния и креативен туризъм. Сред формалните посетители бе и регионалният шеф на Русе Анатоли Станев. В диалозите си с участниците той бе безапелационен, че би трябвало да се обърне повече внимание на различния туризъм, а Северен централен регион предлага отлични условия. Станев смята още, че би трябвало да се акцентира на маркетинга и рекламата на културния туризъм, като дейностите се концентрират върху другите целеви групи. „ Област Русе подготвя за целогодишен туризъм, въпросът е да притеглим туристите и да ги задържим в района, само че това може да стане единствено с предложение на първокласен и сложен артикул. Хората желаят да видят доста и разнообразни неща – ние би трябвало да им го предложим “, сподели Станев и разясни, че въпреки всичко би трябвало да се замислим за по-силно разпространение на историческото ни минало и обичаи. Той предлага и построяването на туристическа мрежа от културно-исторически обекти и надлежно основаването на свързани артикули. Целта е по този метод да се възобновят към този момент позабравените, както и да се основат изцяло нови и задоволително атрактивни направления.

Изложението включваше и щандове на общини и НПО-та. Областният шеф посети и щанда на Община Русе.

В рамките на идващите няколко дни специалистите, измежду които и от Областна администрация – Русе, ще дискутират провокациите пред културно-историческия туризъм и следствията от рецесиите, както и въздействието на новата геополитическа конюнктура. Същевременно представителите па посолствата на страни емитиращи туристи в България ще проведат презентационни стратегии и работна среща с представители на Министерството на туризма за координиране режимите за интернационалните пътувания сред сътрудниците.

Благлослов отслужи отец Славчо Иванов, а изненада за присъстващите бяха дребните лазарки от ОУ „ Петко Р. Славейков “, „ Джуниър Бенд “ към СУ „ Емилиян Станев “ и хор „ Ангелски гласове “. Организирани са доста съпътстващи прояви за посетителите с атрактивни възстановки, работилници, изложения и авантюристичен игри. Изложение „ Културен туризъм 2022 ” се провежда от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ и Община Велико Търново. За всички участници и посетители довечера в 21.00 часа ще бъде излъчен аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина ”.

На събитието участваха още заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, дипломати, регионални шефове, кметове и водещи специалисти в областта на туризма и културата. „ Имаме голям капацитет и запас и сме насочени към доста деен маркетинг и съответната реклама. Притежаваме запаси наред с Италия и Гърция, само че сме надалеч зад тях като желана дестинация. На неофициална среща на министрите в Дижон бе разисквано възобновяването на културните направления и през днешния ден се слага рестарт. Екипът има подготовката стратегически да се подчертае значимостта на културния туризъм и да му даде рестарт “, безапелационна бе проф. Модева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР