След два месеца от началото на нашия тих и възпитан

...
След два месеца от началото на нашия тих и възпитан
Коментари Харесай

От НИМХ при БАН излизат на протест в четвъртък

След два месеца от началото на нашия спокоен и учтив митинг, липсва решение на казуса. Вместо това, бяха подхванати опити за операции и дискредитиране. Затова на 21 юни от 9.00 до 10.30 часа пред централната постройка на Българска академия на науките работещите в Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ ще провеждат сигнален протест-митинг. Това декларират от Национален институт по метеорология и хидрология п в послание до сънародници, медии, държавни и общински структури.
Метеоролозите настояват, че " ще стачкуват против целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на Национален институт по метеорология и хидрология като Национална хидрометеорологична работа на България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни ".
Служителите упорстват зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на Българска академия на науките.
От Национален институт по метеорология и хидрология приканват управителните органи на Българска академия на науките да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на Българска академия на науките от Държавата средства за 2018 година В период до 2 юли да дават на Национален институт по метеорология и хидрология недостигащите 1 145 000 лева за обезпечаване на активността му като Национална хидрометеорологична работа на Р. България през 2018 година от наличните средства в партида „ Развитие “ на Българска академия на науките.
Служителите на Национален институт по метеорология и хидрология се обръщат към Народното събрание с молба незабавно да направи нужните промени в Закона на Българска академия на науките, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от Държавния бюджет предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките.
„ Не желаем повече да бъдем употребявани като „ рекетьор “ против българското държавно управление. Ако до 9 юли не бъдат изпълнени настояванията ни, Национален институт по метеорология и хидрология ще прекрати осъществяването на националните си и интернационалните отговорности като Национална хидрометеорологична работа на Р. България заради привършване на предоставените средства за тях. Ще изпълняваме единствено активността си обвързвана с научни проучвания. Време е всеки да понесе отговорност за решенията си! “, се показва в позицията на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР