След два дни акциите на Левски се връщат обратно при

...
След два дни акциите на Левски се връщат обратно при
Коментари Харесай

Как ще се завъртят акциите на Левски и при кого ще отидат?

След два дни акциите на " Левски " се връщат назад при джиранта Георги Попов. Това счита известният правист Ивайло Дерменджиев, представен от " 24 часа ".
По думите му за това се съди по датата на джиросване, която е 8 май. Притежателят на джирото - в този случай министър председателят Бойко Борисов - има 7-дневен период да се впише в книгата на акционерите от датата на джирото, което изтича на 15 май.
Припомняме, че по-рано министър-председателят посредством спортния министър Красен Кралев и своя медиен консултант Севделина Арнаудова отхвърли да одобри акциите на тима.
" По принцип джиросването на акциите е едностранно волеизявление - като издаването на пълномощие ", смята още Дерменджиев. " Но тук липсва така наречената каузална договорка и контракт, която съпътства постоянно сходни дейности ", показва специалистът.
Имало е хипотетична опция министър председателят да одобри акциите, да заявява спор на ползи, да ги трансферира и по-късно още веднъж да подаде ново заявление за спор на ползи, само че това е доста комплициран вид и не се знае по какъв начин ще се разтълкува юридически ", добави Ивайло Дерменджиев.
Междувременно стана ясно, че журналитът Сашо Диков, който е преносител на акциите на " Левски ", ще ги съобщи на изпълнителния шеф на " сините " Павел Колев. Диков ще ги занесе до офиса на тима в 12:00 часа.
Каква позиция изпратиха по-рано от " Нове Холдинг ", четете в този материал. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР