След драматичната раздяла между Барселона и Лионел Меси аржентинецът може

...
След драматичната раздяла между Барселона и Лионел Меси аржентинецът може
Коментари Харесай

Ще се завърне ли Меси в Барса? FBET.INFO разкрива подробностите

След трагичната разлъка сред Барселона и Лионел Меси аржентинецът може да се завърне при каталунците.

Това може да се случи през лятото на 2023-та година, когато изтича контрактът на Меси с ПСЖ. Ако прехвърлянето стане факт, то съвсем сигурно шесткратният притежател на „ Златната топка “ ще приключи блестящата си кариера точно на „ Камп Ноу “, където прекара удивителни 17 години, в които означи 672 гола в 778 мача.



„ Marca “ отбелязва, че „ блаугранас “ към този момент работят по мегатрансфера, несъмнено подмолно. Една от пречките за сходна договорка би била опцията за продължение на контракта на Меси с ПСЖ за още една година, откакто той изтече.

Сайтът предлага обосновани футболни прогнози за множеството мачове на Барселона, ПСЖ, както и водещите клубове от най-интригуващите шампионати в Европа. В секция „ Новини “ на Fbet.info ще откриете някои забавни акценти от спортния новинарски поток, както и любопитни мнения и разбори.



Престоят на аржентинеца в Париж дотук не е изключително блестящ. Към 10-ти ноември 2021г. Лионел Меси изигра общо 8 мача за ПСЖ, в които означи единствено три гола – всичките в Шампионска лига. В Лига 1 „ бълхата “ се появи в игра 5 пъти и макар непретенциозната класа на множеството тимове, против които се изправи, Меси към момента няма попадение. Осреднено, във френското състезание левичарят играе приблизително по 65 минути на мач и насочва по 3 удара към вратата (0.8 в очертанията) на съперниците в границите на 90 минути, като допира топката по тъкмо 54.2 пъти.

В Шампионска лига Лионел Меси е доста по-успешен. Освен трите гола, с които се регистрира в границите на също толкоз дуели, 1.7 от ударите му на мач са точни. Докосванията също са доста повече спрямо тези от вътрешното състезание – 76.7 на мач. Странно или не, от началото на сезона в Лига 1 Меси в никакъв случай не е попадал в тима на седмицата, до момента в който в Шампионска лига това се случи един път (извадката е към 10.11.2021г).



Въпреки релативно слабия принос на Лионел Меси към играта на ПСЖ, парижани се показват сполучливо през този сезон и са цялостен любимец за купата в Лига 1, както и един от главните кандидати за скъпия трофей в Шампионска лига. Евентуален дубъл за „ принцовете “ в тези две съревнования през сезон 2021/2022 ще значи юбилейна десета купа за клуба в Лига 1 и дебютна в най-комерсиалния европейски клубен шампионат.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР