След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство

...
След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство
Коментари Харесай

Протестиращи от Цалапица се събират тази вечер пред Съдебната палата в София

След дни наред митинги в Цалапица, предизвикани от жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, довечера хората от селото се събират пред Съдебната палата в София. Исканията им остават същите - транспарантно следствие и обективни санкции за отговорните.

Протестиращите не стопират да настояват, че поради бездействието на полицията се е стигнало до бягството в Германия на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев и до неизясненото присъединяване в него на братята - близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста с обвинявания за укриването на тялото на Димитър.

Родителите на убития юноша дни наред задават едни и същи въпроси - за какво следствието се води по този начин, а Динкови не са привлечени като съучастници.

" По събирането на нови доказателства се работи интензивно, в това число и по издирването на обвинявания за закононарушението ", съобщи през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

" Всички чиновници, които са бездействали или не са работили както би трябвало по случая ще понесат своята отговорност, в това число наказателна ", добави той.

За инспекцията в районно управление (на МВР) в Стамболийски и краткотрайно отстранения шеф Ангел Керпиев, министърът акцентира, че чака да бъдат открити доста нарушавания.

В Цалапица остава засиленото полицейско наличие, а хората там са безапелационни, че митингите им ще продължат.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР