След днешния национален протест и преговорите с правителството недоволните земеделци

...
След днешния национален протест и преговорите с правителството недоволните земеделци
Коментари Харесай

Недоволните земеделци не взеха окончателно решение дали протестът утре ще продължи или не

След днешния народен митинг и договарянията с държавното управление недоволните земеделци не можаха да вземат дефинитивно решение дали на следващия ден митингът продължава или не. Илия Проданов от Инициативния комитет съобщи пред " По света и у нас ", че в случай че забележим тракторите на следващия ден заран пред Министерски съвет, значи митингът продължава.

Проданов посочи, че в случай че дойдат тракторите на следващия ден в 5:00 часа пред Министерския съвет ще има митинг, в случай че не дойдат, няма да има митинг. 26 са брашовите организации, които спорят и не могат да се схванат за дефинитивно решение.

След митингите на земеделците и тричасови диалози с ръководещите - се видяха стъпки за нормализиране на обстановката. Налага се краткотрайна възбрана за импорт на слънчоглед от Украйна, до уточняване на квотата. За останалите артикули, включени в настояванията на зърнопроизводителите за стеснен импорт, държавното управление ще направи всичко допустимо също да бъдат включени.

Обещаните 63 милиона лв. за подкрепяне след анулираната възбрана за импорт на зърно ще бъдат изплатени с решение на Министерския съвет на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР