След десетдневното им отсъствие от публичния подиум Кейт Мидълтън и

...
След десетдневното им отсъствие от публичния подиум Кейт Мидълтън и
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън става патрон на невероятна кауза: Запознайте се с първата жена, която иска да прекоси сама Антарктика

След десетдневното им неявяване от обществения подиум Кейт Мидълтън и принц Уилям се завърнаха под светлините на прожекторите. 



Принцесата и принцът на Уелс бяха излезли в къса почивка дружно с трите си деца – Джордж, Шарлот и Луис и в този момент с нови сили са подготвени да се заемат с идните си кралски задължения.

Двамата са възнамерявали пътешестване до Скарбъроу, северен Йоркшир, където ще вземат участие в събития, отдадени на менталното здраве на деца и младежи. Те са част от активността на Кралската фондация.



Междувременно медиите разпространиха новината, че Кейт Мидълтън е станала патрон на една извънредно забавна самодейност. Тя ще влезе в ролята на „ настойник “ на Прит Чандри в нейната експедиция през Антарктика. 
                             

Амбицията на Прит е да стане първата жена, прекосила сама континента – странствуване с дължина над 1600 км. 

33-годишната Прит е родена в Дарби, Англия и през днешния ден работи като физиотерапевт и медицински офицер от английската войска. През януари 2022 година тя става първата цветнокожа жена, стигнала сама до Южния полюс – пътуването ѝ лишава 36 дни. 
                             

Чанди има зад тила си забележителна военна кариера. Чанди се причислява към териториалната войска (когато е на 20 години), а на 27 постъпва в английската войска. От младши ефрейтор тя е нараснала в звание лейтенант в медицинския корпус на Кралската войска, а през 2016 година става капитан и служи като чиновник по клинично образование в три медицински полка.

Чанди е служила в Непал, Кения и Южен Судан, където бива изпратена на шестмесечна мироопазваща обиколка на Организация на обединените нации. През 2017 година взе участие в надпреварата Lanyard Competition, съревнование за устойчивост на 40 благи (64 км), като част от екип от шестима с Royal Signals. През 2019 година, преди нейната експедиция до Южния полюс, Чанди приключва Marathon des Sables, ултрамаратон от 156 благи (251 км) през Сахара.

За идното пътешестване капитан Чанди ще тегли на шейна съоръжение и храна с тежест 120 кг и ще би трябвало да се оправя с температури до -50 градуса.

„ Гордея се, че ще дам поддръжката си на Прит в невероятното предизвикателство да стане първата жена, прекосила Антарктика сама и без спомагателна помощ “, написа Кейт Мидълтън в формалния профил на принца и принцесата на Уелс. 
                             

Очаква се експедицията на Чанди да започва през ноември единствено след броени дни, а ние ѝ пожелаваме триумф!

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР