След дебат, продължил над три часа, народните представители създадоха Временна

...
След дебат, продължил над три часа, народните представители създадоха Временна
Коментари Харесай

Депутатите създадоха Временна комисия за имунитетите на четирима депутати

След спор, траял над три часа, народните представители сътвориха Временна комисия, която да прегледа обстоятелствата и събитията към поисканите имунитети на четирима депутати. Това стана с гласовете на 186 депутати, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Комисията ще се състои от 12 депутати - по двама от всяка парламентарна група, и ще заседава до 18 юли. Тя ще прегледа документите, които са входирани в деловодството на Народно събрание във връзка с поисканите имунитети на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, депутатът от Движение за права и свободи Димитър Аврамов и депутатът от ГЕРБ Даниел Александров. Временната комисия има за цел да изследва дали са налице задоволително данни за осъществени закононарушения от общ темперамент. В пленарна зала следва избор на ръководител и членове на Временната комисия.


Проектът на решение за основаване на Временна комисия по настояванията на Главния прокурор на Република България за предоставяне на позволения за възбуждане на наказателни преследвания против Бойко Методиев Борисов, Даниел Тихомиров Александров и Кирил Петков Петков, народни представители в 49-то Народно заседание, е импортиран от Мирослав Иванов, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Никола Минчев и Надежда Йорданова.


При дебатите преди гласуването Мирослав Иванов от ПП-ДБ изясни, че концепцията е комисията да се състои от 12 народни представители, като от всяка парламентарна група ще бъдат определени по двама членове. Предлага се комисията да работи до 18 юли. " Държим съвещанията да бъдат обществени, с цел да може цялата българска общност да наблюдава какви са позициите на обособените ПГ. Няма да предложим ръководител на тази комисия, с цел да бъдем упреквани по един или различен метод на нейната работа. България е правова и демократична страна и дейностите на ПП-ДБ ще следва най-високите одобрени стандарти в устояване на на демократичните полезности. Само тогава, когато правораздаването е учредено на ред и правила, а не на конюнктурно държание, справедливостта няма да бъде политическа разпра. Целта на тази комисия е да бъде дадена по-висока публичност на всички справедливи обстоятелства, които се съдържат в преписките, които са показани в деловодството на Народното събрание ", сподели още Иванов.


Независимият народен представител Радостин Василев пък означи, че проекторешението е импортирано единствено от ПП-ДБ, само че липсват вносители от ГЕРБ. " Вие стартирате процедура, по която ще перете Бойко Борисов. Единствената цел на тази комисия е да преизпере Бойко Борисов. ", сподели той и прикани Петков и Борисов да си дадат имунитетите.


Тошко Йорданов от Има Такъв Народ уточни, че комисията е " унизителна за българския Народното събрание и потвърждава няколко неща ". " Първото е, че Кирил Петков и вторият имунаджия Бойко Борисов евентуално се усещат отговорни, тъй като в случай че не бяха, щяха да отидат в съда да потвърдят невинността си ", изясни той. Йорданов разяснява, че съгласно него с това искане Петков и Борисов потвърждават, че " са безспорни страхливци "


Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия уточни, че цялата мощност на " новосформираната коалиция на имунитетите и страха е впрегната в спасяването на имунитета на Бойко Борисов ", и добави, че не вижда никаква нужда от такава комисия и не приема смисъла да взе участие в нея. " Със страдание следя по какъв начин се гърчат ПП-ДБ, знаейки, че зависят от Борисов и неговия златен пръст ", сподели още Зафиров.

Маноил Манев от ГЕРБ пък попита " не ви ли омръзна, вие през последния половин час нещо друго с изключение на режисури показахте ли? " и добави, че комисиите на Народно събрание работят с решения на залата. " Тук сме 240 индивида, и всеки от нас, натискайки копчето на своя пулт, взема решение, и всички тия дивотии, които се изговарят от тази естрада преследват задачата на този, който натисна копченцето " enter ", акцентира Манев.

Цончо Ганев от " Възраждане " пък подсети, че Костадин Костадинов самичък е дал имунитета си още преди да е пожелан. Депутатите от партията Ангел Георгиев и Веселин Вешев също са дали своите имунитети незабавно откакто основният прокурор ги е изискал. Според него в този момент се основава комисия, тъй като " лицата, на които е пожелан имунитета, в този момент не желаят да си го дадат ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР