След дълги часове на неизвестност и изравнени резултати около полунощ

...
След дълги часове на неизвестност и изравнени резултати около полунощ
Коментари Харесай

Нараства вероятността за победа на Байдън, Тръмп подхвана съдебни битки

След дълги часове на неопределеност и изравнени резултати към среднощ българско време наподобява все по-голяма вероятността за победа на претендента за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън. Същевременно щабът на настоящия президент Доналд Тръмп, който предходната нощ след края на изборния ден побърза да се разгласи за победител, наподобява все по-изнервен и, както се очакваше, откри първите правосъдни борби към преброяването на бюлетините.

Сега крайният резултат зависи от преброяването на гласовете, пуснати авансово на място или по пощата, в няколко от така наречен колебаещи се щата. Изходът от конкуренцията там ще дефинира кой ще е новият президент на Съединени американски щати.

Въпросните щати, в които спечелилият към момента не е дефинитивно явен, са Пенсилвания (с 20 електорални гласа), Мичиган (16), Джорджия (16), Северна Каролина (15), Уисконсин (10), Аризона (11), Невада (6) и Аляска (3). Трябва да бъде разпределен и последният от четиримата електори в щата Мейн.

По последна информация на малките екрани Ен Би Си и Си Ен Ен в Уисконсин към този момент всички бюлетини са преброени и Байдън води с 49,5 %, а Тръмп е с 48,8 % или с към 20 хиляди гласа. Щабът на Тръмп към този момент съобщи, че откакто бъдат публично оповестени тези резултати, той ще изиска наново броене, защото разликата сред двамата е под един %, което съгласно щатския закон му дава съображение да предяви сходно искане.

Си Ен Ен предвижда сигурна победа за Байдън и в Мичиган, където преднината му към този момент е непреодолима. Така съгласно малкия екран претендентът на демократите Байдън си е обезпечил към този момент 253 електорални гласа при 213 за противника му Тръмп. Както е известно за успеха в изборите някой от двамата претенденти би трябвало да събере най-малко 270 гласа в предаваната от обособените щати съразмерно на популацията им изборна гилдия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР