След дълъг ремонт централната столична улица Иван Шишман вече е

...
След дълъг ремонт централната столична улица Иван Шишман вече е
Коментари Харесай

Пуснаха движението по столичната улица Иван Шишман след дългия ремонт

След дълъг ремонт централната столична улица " Иван Шишман " към този момент е отворена. Преди дни беше пуснато и автомобилното придвижване, съобщи Българска национална телевизия.
Още по темата
Това обаче разочарова някои от жителите на София, които се надяваха паметната улица да стане пешеходна зона. За това упорстваха и някои общински съветници. Това по този начин и не стана. Два дни преди стартирането на колите по улица " Иван Шишман " хората към момента се надяваха тя да остане пешеходна. Засега по ремонтираната част на улицата не минават доста коли.

Основните причини " срещу " на хората, които живеят в региона на " Шишман " бяха, че ще се трансформира във втора " Витошка " и че няма да има къде да паркират. Кметът на София изясни, че решението не е дефинитивно и към момента се обмислят разновидности, с цел да са удовлетворени всички. Една от концепциите е, ако улицата се затвори за коли, единствено хората от региона да получат пропуски за достъп.

" Може да се откри вид, както има в доста градове в Европа, които имат пешеходни зони. Мислим съществено и ще обсъдим с всички жители, би било добре, само че би трябвало да се одобри и най-много да не затрудняваме хората, които живеят там ", сподели Йорданка Фандъкова.

По към момента неремонтираната част от улица " Шишман " трафикът е по-интензивен. Там тротоарите са толкоз тесни, че на хората им се постанова да слизат на пътното платно, с цел да се разминат. Статистиката демонстрира, че 85% от преминаващите по улицата са пешеходци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР