След четири поредни равенства в Бундеслигата Айнтрахт (Франкфурт) най-накрая записа

...
След четири поредни равенства в Бундеслигата Айнтрахт (Франкфурт) най-накрая записа
Коментари Харесай

Лука Йович си вдигна цената с пореден рецитал

След четири следващи равенства в Бундеслигата Айнтрахт (Франкфурт) най-сетне записа победа - 3:0 като посетител на Хановер 96. Дни след отличния дуел против Шахтьор (Донецк) в Лига Европа “орлите” изрично надиграха слабия си противник и справедливо си потеглят с трите точки, които пък най-малко за малко ги вкараха в зона “Европа”.

Спряганият за трансфер в грандовете на европейския футбол Лука Йович отново не разочарова и се регистрира с гол и две асистенции. Сръбският нападател към този момент има забележителните 21 гола и 6 асистенции от началото на сезона. Съотборникът му Филип Костич също беше на висота с попадение и пас за друго. Домакините обаче бяха пречупени чак през второто полувреме.

Йович можеше да вкара още в 6-ата минута, когато излезе самичък против вратаря, само че не съумя да го преодолее. Футболистите на Хановер се стараеха да бъдат равностойни, само че рухнаха след първия гол в мрежата им. Реализира го Анте Ребич в 54-ата минута.

Десет минути по-късно Костич откри Йович и той удвои с глава. В последните секунди целият тим на “96” се беше изнесъл в половината на Айнтрахт за осъществяване на корнер, което даде опция на Костич умерено да пробяга дистанцията до Михаел Есер и да опъне мрежата му за 3:0.

Jovic, Rebic and Haller have bagged 34 of Eintracht's 44 total goals scored this season pic.twitter.com/ojQg14rEal
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) February 24, 2019
Реферът сякаш спести изпъждане на бранителя на домакините Фелипе, който в 61-вата минута доста жестоко фаулира Костич, получавайки жълт картон.

Така Айнтрахт към този момент има шест следващи триумфа над Хановер в Бундеслигата, което е връх за тима от Франкфурт против противник от елита.

3 goals and 3 more points for the Eagles in Hanover! #SGE #H96SGE | 0-3 pic.twitter.com/snJ8x20761
— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) February 24, 2019
Домакините пък си остават в зоната на изпадащите в компанията на Нюрнберг. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 23 кръг, неделя 24 февруари  Хановер 96 0:3краен резулат  Айнтрахт Франкфурт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР