След бурята от преди ден горнооряховската болница остана 12 часа

...
След бурята от преди ден горнооряховската болница остана 12 часа
Коментари Харесай

Болницата в Горна Оряховица остана на тъмно

След бурята от преди ден горнооряховската болница остана 12 часа без електрозахранване по информация от РД ПБЗН, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.
В 20,30 часа е спряло електрозахранването в болничното заведение, като дежурните медици почнали да звънят на енергийното сдружение, с цел да бъде в профил повредата. “В такива изключителни обстановки се включват генератори в АГО и ОАИЛ, както и в Хирургично поделение ”, изясни доктор Иван Иванов, шеф на лечебницата.
В 23 часа обаче кола за спешна помощ е докарала пациент, паднал от колело с огромна рана на главата. Дежурният доктор доктор Елиас Хаддад изясни, че медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, защото там пък вратата се контролира от ток. Той помолил защитата в Спешно поделение да услужи с огромен фенер с цел да направи интервенция. Сестрите асистирали с фенера, до момента в който доктор Хаддад зашивал главата на пациента. Интервенцията завършила наред към 23:30 часа.
В лечебницата пуснали електрозахранването чак тази заран към 8:30 часа. “За благополучие нямаме никакви произшествия, няма потърпевши пациенти от повредата, само че нямам пояснение за какво спешните екипи на енергийното сдружение предпочитано отстраняваха вреди от учебните заведения през лятната почивка ”, разяснява засегнат доктор Иванов.
В Спешното поделение на железничарския град лекарите също са работили на свещи, за благополучие е нямало тежки случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР