След бурните събития в германския град Кемниц федералното правителство изпрати

...
След бурните събития в германския град Кемниц федералното правителство изпрати
Коментари Харесай

Немският министър по семейната политика отиде в Кемниц след безредиците

След бурните събития в немския град Кемниц федералното държавно управление изпрати там министъра по фамилната политика. По-рано министър председателят на провинция Саксония организира диалог с локалните поданици. 900 последователи на дяснопопулистката самодейност " За Кемниц " демонстрираха, без да се стигне до конфликти.

В отговор на подозренията, че Германия не има вяра в личната си народна власт, министърът по фамилната политика отиде в Кемниц, като първия политик на федерално ниво след размириците от последните дни.

Първо тя уважи починалия на мястото на гибелта му. Обеща финансова и идейна поддръжка за начинания, които да насърчат демократичните процеси. Снощи министър председателят на Саксония, провинцията, в която Кемниц е третият по величина град, влезе в открит разговор с жителите.
Очакваме да ни отбрани, нас саксонците, а не всички да бъдем заклеймявани като десни екстремисти. Боли ни, че от три години насам в нашия град се повишава насилието и от това страда редът.
По същото време 5000 души излязоха на проява в Берлин против омразата към чужденците и насилието. Лошият опит от Ваймарската република, когато Хитлер идва на власт поради безпомощността на гражданското общество, е основал понятието " защитима народна власт ". Затова разпоредбите и правилата на правовата страна се отстояват.
 В немския град Кемниц и довечера имаше протестно шествие В немския град Кемниц и довечера имаше протестно шествие
То беше свикано от локална радикална организация „ ПроКемниц “. Демонстрантите - към 1000 души, се събраха пред спортна зала, където по самодейност на м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР