След бруталния инцидент, който Динко Вълев претърпя през миналата седмица

...
След бруталния инцидент, който Динко Вълев претърпя през миналата седмица
Коментари Харесай

Транспортираха с частен хеликоптер Динко Вълев до София

След бруталния случай, който Динко Вълев претърпя през предходната седмица край Девня, има огромна възможност да остане неработоспособен до края на дните си.

35-годишният ямболски предприемач с улична закваска пострада тежко, откакто върху му се стовари 150-килограмова стрела на кран при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. 

Той е бил извикан в Девня по неотложност, с цел да помогне с тежката си механизирана техника, само че едвам не изгуби живота си по отблъскващ метод.
Очевидци на жестокия сакатлък разкриват, че Динко Вълев бил измъкнат едвам отдолу под железата. Състоянието му било сериозно – с потрошени прешлени, десетки тежки контузни рани и строшен таз.

Той бил превозен по неотложност в болничното заведение във Варна, само че лекарите вдигнали безпомощно ръце, признавайки, че не са в положение да извършат незабавните интервенции, от които се нуждае.
Заради това се наложило околните му да наемат хеликоптер против сумата от 40 хиляди лв., с цел да го транспортират до „ Пирогов “.

Там той е претърпял нужната намеса от екип, управителен от проф. доктор Диян Енчев, който е величие в ортопедичната травматология. 
Операцията траяла цели седем часа. През идващите седмици на Вълев му предстоят още няколко тежки интервенции.
При все, че той самият е оптимист, че още веднъж ще може да се изправи на крайници, медиците не са толкоз сигурни, че ще успее да се възвърне изцяло.

Те предвиждат, че лекуването му може да се проточи с години. Най-важното за момента е са не получи зараза и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има огромен риск от пострадване на уретрата и пикочния му мехур. 

Твърди се, че контузиите му са сходни на тези на Митьо Очите, които получи вследствие на стрелбата с мутрите на Божо Кравата в Слънчев бряг.
Престоят му в „ Пирогов “ ще е най-малко два месеца, а по-късно лекуването му ще продължи в профилирана клиника в Истанбул. 

Лечението му няма да е по никакъв начин на ниска цена. Според първичните сметки, то ще възлезе на стойност надхвърляща 100 хиляди евро, само че няма гаранция, че ще се изправи още веднъж на крайници и ще може да върви без инвалидна количка и бастун.

Припомняме, че това е вторият нечовечен работен случай с Динко Вълев в границите на тази година. Припомняме, че напролет базата му за вторични първични материали бе обхваната от голям пожар. По-късно стана ясно, че огнената буря е породена от неприятна трудова дисциплинираност и погрешно боравене с машините от страна на служащите му, които са най-вече от ромски генезис.
Източник: Уикенд 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР