След близо седмица Асен Василев и Даниел Лорер проговориха за

...
След близо седмица Асен Василев и Даниел Лорер проговориха за
Коментари Харесай

Няма нищо незаконно: Василев и Лорер проговориха за имота на Чаталджа

След близо седмица Асен Василев и Даниел Лорер проговориха за парцела на " Чаталджа " 3. Според двамата няма нищо нелегално в покупко-продажбите по придобиването му и последвалата преференциална препродажба на компания, обвързвана с така наречен " кралица на винетките " Станислава Арнаудова. Двамата получиха и ненадейно поддръжка от Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Даниел Лорер не вижда нищо нелегално в покупката на жилището на " Чаталджа " 3 за 180 хиляди евро от някогашната компания на Асен Василев " СТВ Консълтинг ". Нито в последващата му продажба за 1.8 млн. лева на Станислава Арнаудова, чиято компания " Интелигентни трафик системи " от години посредничи сред страната и крайните консуматори при пазаруването на винетки.



Снимки: Фейсбук/Асен Василев

" Абсолютно изрично няма никакъв мотив за намерения, че има каквато и да е политическа полза, че купувачът на къщата, видите ли, продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него. Лично аз не бях уверен, че желая да продавам, тъй като това е един нов дом, в който се бяхме нанесли относително неотдавна, заради което не бях податлив да продавам елементарно. Ето за какво цената за моя парцел е по-висока в сравнение с парцела за компанията ", уточни Даниел Лорер - ПП-ДБ.

А огромната облага от парцела изясни по този начин.

" Договорката за закупуване е още от 2020 година Това е обяснението и за разликата в цената. Всъщност не година и малко, а близо 3 години, тъй че дано да няма спекулации по този въпрос. Всеки, който е правил дом, знае доста добре какъв брой старания, сила и пари отиват това да се случи ".

Асен Василев отхвърли обвиняванията, че преференциалната цена за къщата, препоръчана от Арнаудова, е с цел да се спре готвената през лятото нормативна смяна, която вкарва публични поръчки при покупко-продажбите за електронни услуги, което би заплашило монопола ѝ при винетките.



Снимка: БГНЕС

" Въпросните неща, които бяха свързани с тол ръководството, стана ясно, че по европейска инструкция по този начин или другояче не се ползва Закон за обществените поръчки, а се ползват идентични контракти за всеки, който желае. И по-важното е, че нашето държавно управление в действителност демонополозира пазара, като пусна да има и други, а освен един участник на този пазар ", сподели Асен Василев - министър на финансите, съпредседател на Политическа партия.

Дали незабавната препродажба на парцела е обвързвана с наложения запор върху на сметките на някогашната компания на Асен Василев " СТВ Консълтинг " по искане на американския жител Себастиян Бретшнайдер посредством обезпечителна заповед за над 5 млн. лева, министърът разяснява по този начин:

" Не мога да изяснявам за трети лица какво вършат 2 години, откакто съм продал тази компания. Това е все едно вие да сте си продали колата преди 2 години и питате за какво тази кола е ожулила колата на съседа и какво тъкмо се е случило. Нямам никаква визия. "



Снимка: БГНЕС

Василев съобщи че е жертва на офанзива:

" Атаките против мен не са спирали, само че преди да излязат данните за осъществяването на бюджета 2023 година, те бяха във връзка по какъв начин страната е банкрутирала, по какъв начин ще влезем в дългова серпантина, по какъв начин нямало до създадем 3% недостиг, а те се оказаха 2,2. Бяха по професионална линия, само че към този момент нямат опция да ни нападат по професионална линия, взеха да въртят някакви жълти измислени истории ".

Асен Василев и Даниел Лорер получиха поддръжка и от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Направих нужното да попитам и Кирил Петков, и Наско Атанасов, и Асен Василев, и Лорер. Те ме увериха, че безусловно нищо няма, което да ме тормози. Аз съм задължен да им имам вяра ", сподели Бойко Борисов - водач на ГЕРБ.

" Нищо не ме тормози. Виждам, че сега министър Василев е жертва на офанзива от съмнителни уеб сайтове на лица, които записваха посолства и по-късно на сътрудници ги тиражират посредством медии, благосъстоятелност на олигарси ", разяснява Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

Василев и Лорер заплашиха със съд основателите на акцията против тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР