След близо 5-годишно прекъсване днес беше възобновена авиолинията София-Цюрих. Полетите

...
След близо 5-годишно прекъсване днес беше възобновена авиолинията София-Цюрих. Полетите
Коментари Харесай

По-лесно летим от и до САЩ

След близо 5-годишно спиране през днешния ден беше обновена авиолинията София-Цюрих. Полетите се правят от самолетната компания Swiss, която е дъщерна на германия народен транспортьор Lufthansa. Те ще бъдат всеки понеделник и събота. Целта им е да има повече туристи то Швейцария у нас, както и българи да летят по-бързо и комфортно освен до Швейцария, само че и до Съединени американски щати, защото летище Цюрих предлага комфортна връзка за полети до градове като Ню Йорк, Бостън и Чикаго.

„ Радвам се че швейцарските линии възобновяват полетите си. В тези сложни времена е доста значимо да останем свързани. Роднини, другари, както и бизнес взаимоотношенията ни не би трябвало да се прекъсват. Продължението на тези връзки е извънредно значимо, защото това ще помогне да научим повече за нашите две страни и история. Решението на Lufthansa и Swiss е направено доста мъчно и е взето въз основата на разбор на пазарите. Аз съм доста щастлив, че този разбор е довел до позитивно развиване и е взето сходно решение. То развива капацитета да усили пътуванията сред двете страни на туристи, представители на частния бранш и родственици и другари. Смятам че този капацитет ще бъде развъртян както в интерес на самолетната компания, по този начин и на летище „ София “ и на страната като цяло “, сподели по време на формалната гала новият дипломат на Швейцария в България Раймунд Фурер.

„ Ще предлагаме специфични цени по специфични мотиви от 29 EUR за двупосочен билет. Swiss постоянно влагат в своите клиенти и нови артикули, като нова премиум икономична класа “, сподели Питър Пулем, районен управител „ Продажби “ на Lufthansa Group.

„ Този маршрут е извънредно значим за нас тъй като в тези сложни времена авиационната промишленост се среща с извънредно доста провокации. Възстановяването на този полет е значим знак, че самолетните компании са подготвени да оперират в нашата локация. Готови сме с държавното управление и министерството на туризма да развиваме България като туристическа дестинация “, сподели Хесус е концесионер на столичния аеропорт.

С първия полет до София дойдоха 53 души. Те получиха специфичен подарък от летище София. На полета София-Цюрих се качиха 60 пасажери.






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР