След близо 4 часа дебати парламентарната комисията за наблюдение на

...
След близо 4 часа дебати парламентарната комисията за наблюдение на
Коментари Харесай

На ниво комисия в парламента измислиха нов начин за отлагане на т.нар. закон за горивата

След близо 4 часа диспути парламентарната комисията за наблюдаване на приходните организации отхвърли предлагането на държавното управление за пролонгация с 6 месеца на противоречивия закон за горивата, само че откри метод да отсрочи действителното му влизане в деяние, без да нарушава Конституцията - като удължи периода за издаване на Наредбата към закона. Новият период за наредбата, която и в този момент е подготвена, както твърди икономическият министър Емил Караниколов, е " до 6 месеца от влизане в действие на закона ", който е в действие от през вчерашния ден, 28 януари.
Докато няма разпоредба няма да има и наказания по закона. Санкциите и регистрационният режим се регламентират точно в наредбата и в случай че се удължи периода за издаването ѝ, наказания няма да се ползват, разясни икономическият министър Емил Караниколов.
В четвъртък, 31 януари, текстовете влизат в пленарна зала.
На равнище комисия бяха признати и текстове, с които отпадат условията за обезпечения и уставен капитал на дребните играчи. Става въпрос за настояването да има най-малко 20 000 лв. гаранция за бензиностанция, 1 млн. лв. (в брой или като стойност на активи) за търговци, съхраняващи и транспортиращи горива, 10 000 лични бутилки газ за предпазване плюс 3 000 лв. за всяка цистерна течно гориво. Всички тези ограничавания бяха признати със самия закон още през лятото на предходната година, а в този момент предлагането за отпадане на рестриктивните мерки е на Движение за права и свободи, като то беше необятно подкрепено.
Не се знае обаче какво ще се случи в зала, тъй като сред първо и второ четене не би трябвало да се гледат текстове, които са отвън предметния обсег на законопроекта по вносител. Реално в предметния обсег са единствено предлагането за отсрочване на действието на наредбата и това за отлагането на влизането в действие на закона. " Всичко останало, отвън тези два параграфа е отвън предметния обсег на закона, в случай че комисията не реши нещо друго или в случай че пленарна зала реши друго ", разяснява зам.-председателят на комисията Християн Митев, народен представител от " Обединени патриоти ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР