След безмилостната атака на Хамас през изминалия уикенд, броят на

...
След безмилостната атака на Хамас през изминалия уикенд, броят на
Коментари Харесай

Посланикът на Израел: Войната ще бъде дълга, ще се бием с „Хамас“ докато ги унищожим

След безмилостната офанзива на " Хамас " през миналия уикенд, броят на жертвите в Израел и Газа продължава да се усилва. Все още терористичната формация държи заложници. " Трябва ни морална поддръжка, би трябвало светът да разбере каква сериозна покруса ни сполетя. Преди два дни нашият президент сподели, че случаите от предходната събота са били най-сериозните за еврейската нация след Холокоста. Ще се бием с " Хамас ", до момента в който го унищожим. Атакуваме всяко място, за което знаем, че има терористична активност ", съобщи пред Bulgaria ON AIR посланикът на Израел у нас  Йоси Леви Сфари. По думите му сходни терористични организации ще бъдат изцяло унищожени. " Ще бъде доста дълга война, няма да завърши за ден-два ", добави Сфари.

Първият посланик на Тел Авив в София акцентира, че поддръжката за Израел е поддръжка за положителното, а страната му има военна поддръжка от Съединени американски щати. " Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън направи доста ясно изказване в поддръжка на Израел и даде да се разбере, че цялото военно съоръжение, което ни би трябвало, ще ни бъде изпратено. Трябва ни цялостна легитимност на задължението на Израел да отбрани жителите ни и да се бие против " Хамас ", сподели още посланикът.

Той означи, че главният фронт е южният и в Израел се надяват, че никой няма да сбърка да отвори още един фронт на север - Ливан или Сирия. " Ние няма да сме сами. Ако има офанзива от север, на нея ще се отговори доста твърдо ", предизвести посланикът на Израел и добави, че " Хамас " е подкрепяна от Техеран за офанзивите.  " Иран е опасност за мира в света. Войната в Близкия изток е пред прага на Европа. Иран не е опасност единствено за Израел ", сигнализира дипломат Сфари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР