След атаките срещу джамии в Крайстчърч турският президент Ердоган изпрати

...
След атаките срещу джамии в Крайстчърч турският президент Ердоган изпрати
Коментари Харесай

Ердоган изпрати заместника си и външния министър Чавушоглу в Нова Зеландия

След офанзивите против джамии в Крайстчърч турският президент Ердоган изпрати своя заместител Фуад Октай и външния министър Мевлют Чавушоглу в Нова Зеландия.

Турският президент съобщи, че с тази офанзива ислямофобията, която светът безмълвно следи от известно време и даже окуражава, към този момент е достигнала равнището на всеобщи убийства. По думите му концепциите на убийците се популяризират „ като рак. “

По-късно в тирада на протест в южния град Газиантеп Ердоган сподели, че мюсюлманите в никакъв случай няма да паднат на колене пред сходни офанзиви.

В телефонен диалог с генерал-губернатора на Нова Зеландия Патси Реди Реджеп Ердоган е поднесъл своите съболезнования и е съобщил, че делегация, водена от вицепрезидента Фуад Октай и външния министър Мевлюд Чавушоглу ще сервира съболезнованията си в Нова Зеландия и ще обсъдят „ нова пътна карта “, без да се прецизира за каква тъкмо пътна карта става дума.

Партиите в Меджлиса излязоха с обща декларация, осъждаща терористичния акт, а шефът по връзките на турското президентство Фахреттин Алтун написа, че е време за обединяване против всички форми на тероризъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР