След ареста на финансовия директор на китайската компания “ Мън

...
След ареста на финансовия директор на китайската компания “ Мън
Коментари Харесай

Любопитни подробности за ареста на финансовия директор на Huawai излязоха в делото

След ареста на финансовия шеф на китайската компания „ “ Мън Уанжоу през декември 2018 година, канадската полиция не е желала от граничарите да им дават пароли за нейните електронни информационни устройства. За това оповестява ТАСС по информация от „ Reuters “.
Според организацията това е декларирал и служителят на реда Гурвиндер Даливал, който взе участие във обновените чувания във Върховния съд на провинция Британска Колумбия във Ванкувър по отношение на възможната екстрадиция на Мън Уанжоу в Съединени американски щати. Даливал увери съда, че дружно с колегата си са лишили електронните устройства на финансовия шеф на „ Huawei “ и са ги сложили в специфични пространства за предпазване, само че не е изисквано от тях да им дават пароли, нито са щели да търсят каквато и да е информация в тези устройства.
 Съединени американски щати отрязаха достъпа на Huawei до пазара на мобилни процесори Съединени американски щати отрязаха достъпа на Huawei до пазара на мобилни процесори
Съединените американски щати постановиха нови ограничавания на китайския софтуерен производител Huawei, с които на процедура му отрязаха д...
По-рано канадски чиновник на граничната защита съобщи в съда, че е помолил Мън Уанджоу да му даде паролите за нейните телефон и преносим компютър и че тя му ги е предоставила непринудено.
От края на октомври съдът стартира да изслушва показания на очевидци, на които се задават въпроси по отношение на задържането на финансовия шеф на канадска територия. Адвокатите на Мън Уанджоу желаят от съда да ревизира и обстоятелствата за възможни злоупотреби от американски чиновници, които могат да доведат до задържането на техния клиент в Канада. Адвокатите упорстват, че американската страна може да " осведоми погрешно " канадските правоприлагащи органи за някои от обстоятелствата, които в последна сметка са довели до задържането на финансовия шеф на китайска компания на летището във Ванкувър в нарушаване на закона за екстрадицията.
Настоящият стадий от чуванията ще продължи до 27 ноември, датите на идващите чувания към момента не са оповестени. Съдът би трябвало да вземе окончателното решение напролет на 2021 година. В Съединени американски щати „ Huawei “, нейните дъщерни сдружения и самата Мън Уанджоу са упрекнати по 23 обвинявания, в това число промишлен шпионаж и нарушение на американските наказания против Иран.
В края на 2018 година породи дипломатическо напрежение сред Отава и Пекин поради обстановката със задържането на финансовия шеф на „ Huawei “. Малко по-късно управляващите на КНР задържаха двама канадски жители, които са упрекнати в дейности, застрашаващи националната сигурност на Китай.
 Финансовият шеф на Huawei съди Канада Финансовият шеф на Huawei съди Канада
Финансовият шеф на Huawei Мън Уанджоу съди канадското държавно управление, обвинявайки го в нарушаването на нейните конституционни права....
* Инфо: БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР