След анализ на събраните към настоящия момент доказателства наблюдаващият прокурор

...
След анализ на събраните към настоящия момент доказателства наблюдаващият прокурор
Коментари Харесай

Гаранция от 10 000 лв. за обвинения прокурор от Варна

След разбор на събраните към сегашния миг доказателства наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват рационални учредения да се счита, че е осъществено закононарушение, откакто в град Варна са държани муниции за огнестрелни оръжия в огромно количество (321 броя патрони), без да има за това съответно позволение. Спрямо обвинения е постановена мярка за неотклонение  „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв..

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата, оповестиха от държавното обвиняване.

Софийска градска прокуратура ще обезпечи точното определяне на всички обстоятелства по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.  

„ Повдигнаха ми обвиняване, по тази причина че държа малко повече от позволените муниции – това са патрони за револвери, които владея законно “.

Това разяснява варненският апелативен прокурор Владимир Чавдаров на излизане от Софийската градска прокуратура, съобщи БГНЕС.

„ Разрешените са 50 патрона на оръжие, аз владея няколко повече за едно от оръжията “, посочи Чавдаров.

" Научих от медиите ", сподели по-рано през днешния ден Чавдаров, преди да се яви в Софийска градска прокуратура.

В парцели, употребени от него, бяха открити нелегално притежавани муниции и през днешния ден се чака да му бъде повдигнато обвиняване.



Домът и кабинетът му бяха претърсени предходната сряда при акция на СГП, като бяха открити над 270 патрона, част от които за автомат " Калашников ", а в касата бяха открити близо 50 хиляди евро и 20 хиляди лева

Разследването против него е след сигнал на кмета на Варна Иван Портних, който твърди, че му е пожелан рушвет.

„ Казвам ви, че няма да разясня “, съобщи Чавдаров, само че акцентира, че в никакъв случай не е разговарял на такава тематика с кмета на Варна Иван Портних. Той отхвърли и да е приказвал за пари и муниции с варненския кмет.

„ Вижте, аз имам свое пояснение, само че няма да го разясня. Не, няма да ви дам пояснение. Защо? Защото към момента нямам никакво качество. Когато се срещна с материалите, тогава мога да имам пояснение ", сподели Чавдаров и добави, че когато са му връчили призовката, са му споделили единствено, че има призовка.

Адвокатът му Людмил Рангелов съобщи, че първо би трябвало да види обвиняването, с цел да разяснява защо става въпрос. Той акцентира, че прокуратурата нищо не му е споделила и знае единствено от медиите, както и че няма визия по какъв начин са открити тези муниции.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР