След анализ на надеждни разузнавателни данни“ и информация от публични

...
След анализ на надеждни разузнавателни данни“ и информация от публични
Коментари Харесай

Франция: Сирийското правителство е отговорно за химическата атака в Дума

След разбор на „ надеждни разследващи данни “ и информация от обществени източници, Франция е стигнала до заключението, че сирийските държавни сили стоят зад химическата офанзива в Дума на 7 април. Това написа в разкрит разунавателен отчет, представен от „ Ройтерс “.

„ Въз основа данните, събрани от нашите служби и при актуалната липса на химически проби, които да бъдат оценени в нашите лаборатории, Франция смята, че в сирийския град Дума безспорно е била осъществена химическа офанзива против цивилното население. Няма различен достоверен сюжети, с изключение на този, в който зад нея да стоят сирийските въоръжени сили “, установи отчета.

Документът беше разкрит, откакто през миналата нощ Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха удари против цели в Сирия, за които се счита, че имат връзка с производството на химически оръжия.

„ След разбор на видеозаписите и фотосите на жертви на офанзивата, оповестени онлайн, разследващите служби стигнаха до заключението, че в по-голямата част от фрагментите не са изфабрикувани и са били снимани напълно неотдавна “, се показва в отчета.

Според специалистите на фрагментите не се виждат смъртни случаи, породени от механични контузии, а сниманите хората демонстрират признаци, присъщи за отравяне с химическо оръжие.

 В отчетът се твърди още, че сирийското държавно управление не е показало пред Организация на обединените нации всички химически ресурси и мощности, с които разполага. Според френските служби режима в Дамаск  е пропуснал да разгласи доста от дейностите на своя Център за научни проучвания (SSRC) и не е дал отговор на въпроси за остатъчни количества от иприт и DF (предшественик на зарин) както и за съществуването на надписи VX и зарин на обекти за индустриални и действия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР