След агресията има молби за напускане, посочва пред БТВ д-р

...
След агресията има молби за напускане, посочва пред БТВ д-р
Коментари Харесай

След агресията в Спешното в Самоков, има молби за напускане

След експанзията има молби за овакантяване, показва пред БТВ доктор Ивалина Трендафилова, отговорник на филиала за Спешна помощ в Самоков. По думите ѝ вредите за незабавния център са най-вече морални. Колективът е уплашен, а две фелдшерки са подали молби за овакантяване.

В събота 53-годишен мъж е докаран в тежко положение в незабавния център. Близките му са настояли той да бъде откаран в София, само че лекарите стартират реанимация, която няма триумф. Впоследствие е атакуван доктор, а околните щурмуват центъра.

Прокуратурата продължава следствието за нападението във филиала на Спешна помощ в Самоков. До момента двама души са арестувани и са предложили съглашение.

„ Никой не е поднесъл извинения нито към потърпевшия лекар, нито към останалите медици “, показва доктор Ивалина Трендафилова. За нея тези извинения може би са някакви сделки сред юристи. 

Д-р Трендафилова попита докога медиците ще продължат да търпят сходно държание и за какво се случва.

„ Докато няма смяна в нормативните документи и в законите, всичко това ще се случва. Не може да няма ясно дефинирани права и отговорности на пациентите. Не може този закон за нахлуване над медицинските лица да не е работещ “, възмущава се медикът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР