След 5-часово заседание, Управителният съвет на българската федерация по баскетбол

...
След 5-часово заседание, Управителният съвет на българската федерация по баскетбол
Коментари Харесай

След 5-часово заседание в баскетбола приеха нови промени при жените

След 5-часово съвещание, Управителният съвет на българската федерация по баскетбол одобри измененията в Наредбата за А групите и система и календар за сезон 2017/2018.

Сред по-важните промени в правилника за А група, оповестени на формалния уебсайт на родната централа, са:

Чл. 5. Право на присъединяване в НБЛ, Директива за птиците - мъже, имат клубове(БК), които са членове на НБЛ и дават отговор на следните условия:

6. заявят за присъединяване и вземат участие за спортно-състезателната година, за която аплайват за присъединяване, най-малко до края на стадий междуобластно състезание (фестивали за възрастовите групи до 10г), най-малко със следните представителни тимове на клуба – претендент, в Директива за птиците за подрастващи: по един тим във всяка от възрастовите групи: момчета до 12г, 14г. и общо минимум един тим във възрастовите групи кадети, юноши или младежи;

24. ПРАВО НА УЧАСТИЕ

24.3. Задължително в тимовия лист за всяка съответна среща от Директива за птиците за мъже БК би трябвало да запише за присъединяване най-малко 5 постоянно картотекирани състезатели с право да играят за Националния тим на България на възраст под 25 година и най-много 2 състезатели с непознато поданство.

24.4. В Директива за птиците за дами нямат право да вземат участие състезателки с непознато поданство, които нямат право да играят за националния тим на България. Разрешава се картотекирането на задгранични състезателки единствено за присъединяване в срещи от Европейски клубни шампионати.

31. КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

31.1. Крайното класиране на тимовете, участници в Директива за птиците, се прави както следва:

- Отборът, който се класира преди всичко, се афишира за победител на А-група. В общото класиране за Държавното състезание за мъже тимовете заемат местата след последния тим в НБЛ.

- Отборите, заели първите три места в крайното класиране, имат право да аплайват за присъединяване в НБЛ /за мъже/през идващия сезон, стига да дават отговор и на финансовите критерии за присъединяване.

32.6. Контестациите се преглеждат от Комисия по контестациите в състав: Генералният Мениджър на БФБ, Мениджър НО и Състезания и Председателя на Съдийската комисия към БФБ.

27. СЪДИЙСКО ОБСЛУЖВАНЕ

27.1. Срещите се обслужват от съдии, лицензирани от Съдийската комисия към БФБ;

27.2. Всяка намира се управлява от:

- Етап „ разменено посещение “ за дами - двама съдии и един комисар;

- Етап „ разменено посещение “ за мъже, втори стадий Първа четворка и стадий Плей оф за дами – трима съдии и един комисар

Управата одобри и:

СПОРТЕН КАЛЕНДАР НА А – ГРУПА - ЖЕНИ ПРИ УЧАСТИЕ НА 11 ОТБОРА:

Запад

1. Славия – София

2. Септември 97 – София

3. Шампион 2006 – София

4. Монтана 2003 – Монтана

5. Левски – София

6. НСА – София

Изток

1. Асеновец 2005 – Асеновград

2. Хасково 2012 – Хасково

3. Рилски състезател – Самоков

4. Берое Стара Загора

5. Черно море Одесос – Варна

След изиграване на Първия стадий съгласно класирането тимовете се разделят на първа петица и втора шестица.

Играе се Втори стадий на разменено посещение за първата четворка и втората седмица като не се зачитат резултатите от Първия стадий.

В идната фаза тимовете ще бъдат разграничени на първа четворка и втора седмица. Заелите първите места в групите се класират непосредствено за четворката, до момента в който вторият и третият ще играят квалификации.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР