След 4-месечно чакане сезонът във Формула 1 стартира с победа

...
След 4-месечно чакане сезонът във Формула 1 стартира с победа
Коментари Харесай

Въпреки призива на Хамилтън: Шестима пилоти избраха да не коленичат

След 4-месечно очакване сезонът във Формула 1 започва с победа за Валтери Ботас в същинско шоу на пистата " Ред Бул " в Австрия. В хода на конкуренцията поради повреди отпаднаха девет водачи, а младият Ландо Норис с " Макларън " се качи на подиума.
Сезонът във Формула 1 стартира с луда конкуренция, Ботас победи Драма в Гран При на Австрия
Но различен значим миг засенчи дълго чакания старт на автомобилната конкуренция.

Световният първенец Люис Хамилтън, който е единственият негър водач във Формула 1, прикани сътрудниците му да коленичат преди старта в символ на съпричастност в битката с расизма. И макар че всички 20 състезатели носиха фланелки против расовата дискриминация, шестима избраха да не коленичат - нидерландецът Макс Верстапен, Шарл Льоклер от Монако, испанецът Карлос Сайнц, италианецът Антонио Джовинаци, руснакът Даниил Квят и финландецът Кими Райконен.

След края на Гран при в Австрия, Хамилтън разяснява: " Това към момента е доста мощно известие, само че дали ще коленичиш или не няма да промени света. Проблемът е доста по-голям, в сравнение с нещо толкоз малко като това.
Снимка: Reuters
Част от водачите обясниха, че в техните страни колениченето се приема по друг метод, поради което се въздържат от жеста, само че поддържат идеята.

" Няма да падам на колене, само че това не значи, че съм по-малко предан от останалите на битката против расизма ", разяснява водачът на " Ферари " Шарл Льоклер.

Сезонът във Формула 1 продължава през идния уикенд с втори старт в Австрия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР