След 4 години работа екип от 25 души, съставен от

...
След 4 години работа екип от 25 души, съставен от
Коментари Харесай

Французи твърдят, че са измислили революционна батерия

След 4 години работа екип от 25 души, формиран от CNRS (Френски народен център за научни изследвания), инженери и откриватели на Stellantis и компанията Saft, показа първообраз на батерия за предпазване на сила, която интегрира функционалностите на инвертора и зарядното устройство. Това значи че е основана батерия, която е по-ефективна, което ще усъвършенства пробега на електрическите автомобили. Освен това е по-евтина и по-малка, и се освобождава място в автомобила.

Съвместният проучвателен план е прочут като Интелигентна интегрирана система за акумулатори (IBIS). С IBIS електронните платки за превръщане, които извършват функционалностите на инвертора и зарядното устройство, са инсталирани допустимо най-близо до клетките на литиево-йонната батерия. Усъвършенствана система за ръководство разрешава изменчив ток за електрически мотор да се създава непосредствено от батерията.

" Тази революционна система от акумулатори може да означи решителна стъпка в уговорката на Stellantis да дава потребна, лесна и напреднала технология за всички “, се споделя в известието на компанията.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР