След 3-часово заседание и засилен интерес от страна на румънски

...
След 3-часово заседание и засилен интерес от страна на румънски
Коментари Харесай

Арестуваната екс румънска министърка остава в ареста

След 3-часово съвещание и засилен интерес от страна на румънски медии арбитър Маргарита Коцева от Окръжен съд - Благоевград, постанови, че задържаната у нас някогашна румънска министърка Елена Удря остава за непрекъснато в арестта, съобщи БГНЕС. В 7-дневен период ще бъде планувано делото за нейната екстрадиция в Румъния. Адвокатът на арестуваната Албина Анева сподели, че ще апелира в открития по закон 3-дневен период пред Софийски апелативен съд.

Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която преди дни беше наказана дефинитивно на шест години затвор за корупция и опита да избяга от страната, бе арестувана в България в четвъртък на ГКПП-Кулата на път за Гърция. По-късно прокуратурата разгласи, че в Окръжния съд в Благоевград към този момент е импортирано искане за непрекъснатото задържане на Удря, до момента в който тече делото по европейската заповед за арест.Предаването на Удря на румънската страна би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение. Българските и румънските управляващи са в непрекъснат контакт, българската страна е уверила, че процедурата ще бъде осъществена оптимално бързо.

нес стана ясно, че Удря е поискала политическо леговище в Гърция. Пред българския съд декларирала, че делото в Румъния, по което е наказана, е политическо поради нейни политически убеждения. Казала, че в случай че бъде предадена на румънските управляващи, ще й бъдат нарушени нейни съществени права и ще има заплаха за живота и здравето й. От съда тя е поискала всякаква друга по-лека мярка от задържане под стража. Представила е контракт за наем на жилище от през вчерашния ден и се надявала в Благоевград да дойде 3-годишната й дъщеричка. Освен това имала и здравословен проблем. Обяснила е, че е пуснала тъжба против присъдата й от четвъртък и делото щяло да се гледа на 16 май. Съдът обаче не одобри тези доводи и постанови непрекъсната мярка задържане под стража. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР