След 2018 г. и направен първи пробив, вълна от млади

...
След 2018 г. и направен първи пробив, вълна от млади
Коментари Харесай

Лявото крило в Демократическата партия на САЩ се утвърждава все повече

След 2018 година и изработен първи пробив, вълна от млади претенденти, постоянно произхождащи от малцинствата и с блестящо изразени леви убеждения , се постановат измежду американските демократи, тласкани от придвижването към Джордж Флойд и от блян към смяна.

Преди няколко месеца 73-годишният конгресмен от Ню Йорк Елиът Енджъл към момента се смяташе за недостижим.

Член на Конгреса от 31 години, преизбиран 15 пъти, подкрепян персонално от Хилари Клинтън, той обаче беше победен от чернокожия Джамаал Бауман - 44-годишен шеф на лицей, на първичните избори във вторник, макар че резултатите още не са дефинитивни.

Тази предизвестена победа беше отзвук от онази на Александрия Окасио-Кортес (АОК), която през 2018 година победи различен изявен демократ в Конгреса - Джо Кроули, в изборен регион, обхващащ кварталите Куинс и Бронкс в Ню Йорк.

Джамаал Бауман , който до момента не е взел участие в никакви избори, е част от същата линия за реформиране като АОК, която го поддържа. Той завоюва елементарно първите си първоначални избори във вторник и беше подсилен и от Бърни Сандърс - водеща фигура в американската левица и неуспешен претендент за номинацията на демократите за идващите президентски избори.

Преподавателка по политически науки в университет в Пърдю Надя Браун преглежда протичащото си като " продължение на това, което видяхме през 2018 година, с цветнокожи, по-млади и по-прогресивни хора, които се кандидатират и печелят ".

Ако изборите преди две години бяха белязани най-много от напора на дамите, на тях, с изключение на АОК, победиха също Аяна Пресли, Илхан Омар и Рашида Тлаиб, всичките с малцинствен генезис.

Тази година обаче, " демонстрациите под лозунга " Животът на чернокожите има значение " отвориха очите на Америка за систематичния расизъм ", споделя тя, а един от аспектите им, съгласно нея, беше нежеланието на бели гласоподаватели да гласоподават за негър претендент.

Освен Джамаал Бауман, 33-годишният негър юрист Мондеър Джоунс завоюва във вторник в северната част на Ню Йорк, както направи и 32-годишния Ричи Торес, също негър, в родния си квартал Бронкс.

През ноември те двамата ще станат първите в Съединени американски щати чернокожи конгресмени, които са намерено хомосексуални.

Отвъд огромните непокътнати територии на демократите, 37-годишният негър доктор Камерън Уеб във вторник излезе победител във Вирджиния на първичните избори за място в Сената и наподобява е в положение да върне на демократите изборен регион, където са печелили единствено един път от 20 години.

За Брайън Арбър , учител по политически науки в колежа " Джон Джей " в Ню Йорк, най-хубавият образец за този порив, разследване от роденото в края на май придвижване, е Чарлс Букър в щата Кентъки.

Този 35-годишен афроамериканец, определен в локален законодателен орган, " мина от статут на чужд към този на сериозен съперник по време на демонстрациите ", на които се открояваше наличието му.

В дуел, априори изгубен против някогашната жена водач на изтребител Ейми Макграт, той е паралелно с първите на първичните избори на демократите за Сенат и е в позиция да завоюва.

" Милениълите (от британското Millennials - деца на хилядолетието, родени сред 80-те години и 2002 г.) и Поколението Z (следващото поколение) са най-разнородната група американци в историята на тази страна ", напомня Надя Браун. Тя счита, че това население ще стане болшинство, и " ще има повече цветнокожи които ще бъдат определени. Това е въпрос на цифри ".

За университетската преподавателка този порив, свързан изключително от ненадейно всеобщо присъединяване, се корени също в пандемията от ковид и нейното ръководство, които демонстрираха на гласоподавателите какъв брой е значима обществената политика.

В идеологически проект, " Демократическата партия като цяло се движи наляво ", акцентира Брайън Арбър, като доказателство за това е изпъкването на избрани хрумвания измежду претендентите на първичните избори на демократите за президентските избори, което преди четири години изглеждаше прекомерно смело.
Вече има консенсус по универсалното здравно обезпечаване и обширния проект за битка против световното стопляне.

И въпреки всичко, " това е партия, в която Джо Байдън завоюва елементарно ", акцентира Брайън Арбър за претендента, който изглеждаше най-умерения измежду любимците. " Не зная до каква степен той е модернизатор ".

— Joe Biden (@JoeBiden)

" Не виждам (прогресивните кандидати) да поемат контрола в партията ", прибавя Надя Браун, като изяснява, че " страната е прекомерно умерена ".

" Мисля обаче, че те ще бъдат задоволително многочислени в Конгреса, с цел да подтикват ръководещите да премислят, частично, политиката си ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР