След 2-годишна пауза отново ще има колоездачна обиколка на България.

...
След 2-годишна пауза отново ще има колоездачна обиколка на България.
Коментари Харесай

Колоездачната Обиколка на България стартира след 2 г. пауза

След 2-годишна пауза още веднъж ще има колоездачна обиколка на България. 67-ото издание ще започва на 27 юли с увод към храм-паметник " Ал.Невски " и 4 дни по-късно ще финишира в Бургас.

След траялите съвсем две години неуредици уредник към този момент е новата федерация - Българска федерация по колоездене, която неотдавна получи лиценз от спортното министерство и ще е админ на този спорт у нас на мястото на колоездачния съюз. 

За присъединяване в началото се бяха записали 25 тима, само че поради обстановката с ковид поръчките се трансформират непрестанно. Последен се отхвърли един от най-хубавите белгийски отбори -  " Алпесин ", защото в Белгия наата страна е с код оранжев като опасност за заразяване с ковид.

Към момента в стартовия лист са 22 състава (от 15 държави), пет от които български, само че до старта в понеделник може да има както още отказали се, по този начин и новоприсъединили се отбори.

След пролога в София колоездачите ще изминат общо единствено 4 стадия, които са с обща дължина от едвам 522 км, само че това се дължи на дребното време за организация поради изключителната обстановка. Етапите са София-Боровец-Пазарджик (27 юли, 128 км), Пазарджик - Пловдив (29-и, 131 км), Пловдив - Сливен (30-и, 152 км) и Сливен - Бургас (31-и, 111 км). Отпадна стадият до Момчилград, само че общината там отхвърля да одобри организацията поради финансови проблеми, свързани с епидемията.

Президентът на БФКолоездене Драгомир Кузов сподели, че общият бюджет на Обиколката е 180 000 лв., а малко повече от половината пари са за заплащане на защитата на колоната от страна на полицията.

" Тази услуга е поскъпнала, спрямо предходни години. Заплащането на сержант е 28 лева, а на офицер 31 лева на час, като там, където минава колоната те ще имат ангажимент по три часа - описа Кузов. - Затова моята концепция е в бъдеще да се провежда обиколката по различен метод - като се осигурят доброволци, които да охраняват събитието ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР