След 2-3 поколения ще се справяме с вируса без лекарстваГодина

...
След 2-3 поколения ще се справяме с вируса без лекарстваГодина
Коментари Харесай

Ковид съкращава живота с 10 години

След 2-3 генерации ще се оправяме с вируса без медикаменти

Година и половина светът живее под знака на Ковид-19. Вирусът е мощно непостоянен и непредсказуем, инфекцията протича друго при всеки. Възстановяването при някои преболедували може би ще отнеме години, плануват откриватели.

Вече е научно потвърдено, че коронавирусът “удря” освен всички жизненоважни органи, само че и оказва значително въздействие на продължителността на живота. Ковид-19 може да лиши инфектирания с до 10 години поради другите провали, които се демонстрират след преболедуването, в това число утежняването на съществуващи към този момент хронични болести. Затова единственото избавление е да не се разболяваме, а от това може да ни защищити най-много имунизацията.

Учени плануват, че човечеството ще се приспособи към съжителството с Ковид след няколко десетилетия. През това време вирусът ще мутира дотолкоз, че въздействието му върху човешкия организъм ще стане незабележимо.

“Във всяка популация, в това число човешката, има натурален асортимент. Генотиповете, които не се оправят с ковид, понижават по бройка, а тези, които сполучливо преодоляват заплахата, оцеляват. След 2-3 генерации хората ще се оправят с ковид дори без лекарства”, планува ст. н. с. Анна Баранова от Медико-генетичния теоретичен център на Руската академия на науките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР