След 12 години брак и деца Матю Скианела и съпругата

...
След 12 години брак и деца Матю Скианела и съпругата
Коментари Харесай

„Разведох се“, „Ожених се“ – как и защо личните драми нахлуват в LinkedIn

След 12 години брак и деца Матю Скианела и брачната половинка му се отдалечават по време на пандемията. В началото на 2021 година те вземат решение да се разведат.

Матю, който работи като маркетинг управител в компания във Вашингтон, се бори с действителността на това да бъдеш още веднъж ерген, споделяйки страстите си с другари, със фамилията си… и с контактите си в LinkedIn.

„ Развеждам се. Господи, какъв брой е гадно да пиша това “, споделя Матю с няколко хиляди души, с които връзките му са най-вече професионални, споделя историята му Insider.

Той изяснява за какво е решил да разгласява тази персонална вест в кариерната обществена мрежа. „ Сега това е човешка мрежа за мен. Място, където се усещам най-вече себе си. Най-много вкъщи. И най-много измежду моите сродни души “, написа той. „ Всички построяваме нашите професионални крепости тук в LinkedIn, само че в действителния живот се случват и нелепости. “

Постът на Матю Скианела натрупва хиляди реакции и стотици мнения. „ Браво брат “, написа съветник по бизнес растежа. „ Майната му на диалозите за възвръщаемост на вложенията тъкмо в този момент. Фокусирай се върху фамилията си. “

В същото време стартира противоположната реакция. Други коментиращи подлагат на критика решението му да споделя толкоз намерено персонални неща с сътрудници, клиенти и евентуални бъдещи работодатели.

Акаунтът в Instagram @BestOfLinkedIn се подиграва с обявата му пред своите десетки хиляди почитатели, пишейки: „ Може би това нямаше да се случи, в случай че не споделяхте всеки подробност от персоналния си живот в професионална платформа? “

Това е единствено началото на една наклонност, която вади нескрито една неуместна истина: към този момент никой не знае какво значи да си „ експерт “, разяснява в обявата си Insider.

С 950 милиона регистрирани към юли 2023, LinkedIn е на път скоро да има 1 милиард консуматори, присъединявайки се към клуба на многолюдните Фейсбук, Instagram и TikTok.

Стартирал през 2003 година като онлайн вместилище за автобиографии, колосът, благосъстоятелност на Microsoft, неотдавна се трансформира.

Не единствено че има повече консуматори, само че те разгласяват доста по-често. Броят на изявленията в LinkedIn е повишен с 41% от 2021 година до 2023 година

По-важното е, че се трансформира тяхното наличие, което трансформира LinkedIn в една от най-странните обществени мрежи в света.

През последните години отдалечената работа разми границите сред работа и живот. На този декор LinkedIn обявата на Питър Рота, SEO специалист от Масачузетс, може би не звучи толкоз необичайно. Или в противен случай? „ Имам една загадка “, написа той на хилядите си почитатели през август 2022 година и разяснява, че от 2015 година се бори с тревогата, която изпитва, когато му се постанова да влезе социална тоалетна. Това положение, известно още като синдром на срамежливия пикочен мехур, му е предизвикало години на дискомфорт и даже го е карало да пропуща сватбите на другари, както и спонтанни екскурзии, споделя още Рота.

„ Вече бях чел сходни уязвими неща от други консуматори на LinkedIn, тъй че и аз почувствах нуждата да споделя “, споделя Рота пред Insider. В последно време той възприема по-личните изявления в LinkedIn като метод да се изправи против своите демони и да помогне на други в сходно положение.

Личните излияния в LinkedIn процъфтяват, споделят и други консуматори, които употребяват платформата. Причините са както в бурните промени в обществените правила, по този начин и в тези на пазара на обществени мрежи.

Те частично се дължат на Covid-19 пандемията: хората ненадейно получиха независимост да бъдат уязвими и да показват страховете си пред сътрудниците си, до момента в който отдалечената работа по едно и също време понижи задръжките и подкопа огромна част от етикета в офиса, разяснява Insider.

Свръхсподелянето на персонални проблеми идва „ значително от поколението Z “, показва пък Каталина Валентино, 21-годишен бизнесмен. Тя стана известна по-рано тази година, когато писа в LinkedIn, че е свалила своите нови обувки Christian Louboutin , с цел да измине съвсем една миля боса в снега до срещата на Световния стопански конгрес в Давос, откакто колата ѝ закъсва. „ Хората бяха шокирани, само че за мен изглеждаше обикновено да не се спирам пред нищо “, написа тя. „ Точно подобен е методът на мислене на един бизнесмен.

Докато LinkedIn изграждаше своята функционалност за шерване, тя имаше стотици милиони консуматори, само че без същата просвета на издание като в Twitter или Instagram. „ Платформата беше доста неизползвана “, споделя Рота, потребителят със боязън от публични тоалетни. По думите му след това някои консуматори откриват, че една и съща обява ще получи доста по-голяма ангажираност в LinkedIn спрямо конкурентни обществени платформи - което я прави привлекателно място за съсредоточаване на техните сили.

Може ли по този начин LinkedIn да се трансформира в най-силния състезател на пазара на обществени мрежи, на който Фейсбук става все по-малко известен за новото потомство, X, известна преди като Twitter, е обект на капризите на Илон Мъск, а късото видео на TikTok е напълно друга форма на наличие.

Както писа Bloomberg в коментар през август, „ LinkedIn се трансформира в платформа, в която елементарните хора в действителност желаят да излязат с името си и да разгласяват мислите си. Може да се окаже готино. “

Процъфтяваща ирония на @BestOfLinkedIn

Най-сигурният знак какъв брой гореща мрежа става LinkedIn са сатиричните изявления.

През 2018 година Джон Хики работи в региона на продажбите в софтуерния бранш в Сан Франциско и се „ поболява “, по думите му, от културата на безкрайна самореклама. Затова взема решение да се позабавлява.

Той стартира да разгласява най-лошите „ LinkedInfluencers “, които намира на персоналната си страница в Twitter – безсрамните самохвалства, персоналните достижения със съмнителна меродавност, постовете, насърчаващи подозрителен метод към салдото сред професионалния и персоналния живот.

Те се оказват неотложен шлагер и ретуитовете стартират да валят. Затова той взема решение да сътвори специфична меме страница, с цел да се забавлява с професионалните ексцесии, наричайки я @BestOfLinkedIn.

„ Ако работихте за мен и представяхте марката ми по този метод, неотложно щяхте да бъдете уволнен “, написа Хики.

Той бързо натрупа десетки хиляди почитатели в Twitter и Instagram и хората стартират да му изпращат образци от личните си мрежи.

В една от изявленията си той „ пронизва в сърцето “ основен изпълнителен шеф, който споделя ревливо селфи, откакто е съкратил чиновници.

В друга подлага на критика консуматор, който написа за отпуска си след гибелта на татко си, само че се е погрижил да продължи да ревизира LinkedIn.

(Пак Хики издава срамежливия уринарен пост на Питър Рота.)

Така се появява по-голям конкурентен акаунт, State Of LinkedIn, а общността на Reddit „ LinkedIn Lunatics “ процъфтява.

Когато Хики попада на обявата на Матю Скианела за развода му, той взема решение, че това е съвършен образец за прекомерно шерване на персонални неща онлайн.

Но не е подготвен за това, което се случва няколко дни откакто иронизира поста на разведения. Хики получава ядосан имейл от шефа на Матю, който гласи: „ Осъзнавате ли какъв брой рисково е да тролите изявления в LinkedIn? За две секунди открих за кого работите, кои са сътрудниците на вашата организация, кои са вашите клиенти и така нататък “, предизвестява злокобно той. „ Ако работихте за мен и представяхте марката ми по този метод, неотложно щяхте да бъдете уволнен. “

Съобщението, което Хики получава от разведения Матю, е още по-откровено. Той му изпраща прецизен адрес, на който го провокира да повтори написаното в очите му.

Александър Коен, изпълнителен шеф на компания за здравни технологии в Сан Франциско, е един от най-напористите „ тролове “ в самата мрежа LinkedIn. Той пусна скандална обява за това по какъв начин готви пиле с масло и чесън в хотелска кафе машина. „ Въпреки че моята компания покрива разноските ми за вечеря, до момента в който пътувам, желаех да спестя пари, тъй като знам, че всеки $ е значим “, изяснява той.

Джак Рейнс, който приключва MBA в Columbia Business School, също е усъвършенствал изкуството на LinkedIn пародиите, насочвайки ги най-често към профилите вид „ финансово гуру “ и тези, които продават курсове за водачество.

След като Ню Йорк афишира тласък от 100 $, с цел да насърчи жителите да се имунизират, той разгласява, че е спечелил 100 000 $, като е получил 1000 инжекции за 16 дни. „ Възможности като тези са необичайност, само че би трябвало да се възползвате от тях, в случай че желаете сполучливо да изградите благосъстояние “, умно поучава той своите почитатели. Лошото е, че някои от тях имат вяра, че това е истина.

Рейнс също получава ответен удар за постовете си. През есента на 2022 година той пуска сатирична обява за това по какъв начин е намерил метод да избегне заплащането за храна в Ню Йорк.

Не след дълго се озовава в деканата на Колумбийския студентски кабинет. Възмутен ученик се е оплакал от това, което съгласно него е чистосърдечно самопризнание за кражба и желае Рейнс да бъде осъден. Така LinkedIn сатирикът се озовава в халюцинационен диалог, в който се постанова да изяснява на декана ироничната пристрастеност на своята персона в мрежата и че не, той в действителност не краде храна от хотели към Манхатън. Деканът в последна сметка намира цялата история за занимателна по думите на Рейнс.

Наистина ли напористото издание в LinkedIn е положително за вашата кариера?

Джон Рийд е песимистичен към самовъзвеличаването в LinkedIn. Той е креативен шеф, който през цялата си кариера е „ наеман, уволняван и ръководен “, по личните му думи пред Insider.  

„ Мисля, че несъразмерното шерване е най-малкото розов байрак, евентуално червен байрак “, споделя той и добавя, че това демонстрира недоумение по какъв начин тази платформа в частност, и обществените медии като цяло, работят.

Чувствата му по тематиката може би са предизвикани от извънредно телефонно позвъняване до неговия шеф, маркетингова компания в Оукланд, при започване на 2021 година В другия завършек на линията е човек на име Джон Франко, който е гневен на един от подчинените на Рийд: Джон Хики.

Говорейки със самия началник на Рийд, възмутеният Франко пита дали компанията е знаела, че Хики ръководи мем сметки в Twitter и Instagram под името @BestofLinkedIn, посредством които преди малко се е подиграл на чиновник в маркетинговата компания на Франко: Матю Скианела, разведеният.

След следващия халюцинационен диалог, Рийд и шефът на компанията беседват с Хики, който към този момент е изтрил обявата, както прави, когато получи противоположен удар.

Рийд гледа на позвъняването на Франко като на имплицитно искане Хики да бъде уволнен, само че това в никакъв случай не би могло да се случи – тъй като той в действителност е рискувал и е наел Хики най-много поради силата му като създател на текстове посредством меме акаунта му.

Скианела се е държал лицемерно, счита Рийд. „ Той беше подготвен да се изложи с персоналните си изявления, само че не съумя да понесе жегата, която последва, откакто се озова в очите на обществеността.

Междувременно Франко счита, че обявата в @BestOfLinkedIn е нечестна и извънредно непрофесионална офанзива и че той е задължен да пази гърба на чиновниците си. „ Честно казано, има доста хора, които употребяват LinkedIn по в действителност неприятен метод, което е супер досадно и е огромно отклоняване “, споделя той за Insider, допълвайки, че не намира обявата на разведения Матю за такава.

Според Джоузеф Йе, софтуерен експерт по набиране на личен състав в Калифорния, който е работил за LinkedIn, откровените изявления са балансиращ акт, в случай че са уместни. „ Те оказват помощ за това хората да си спомнят кой сте и, второ, да разберете какво чете екосистемата. “

От друга страна, неверното наличие може да бъде отблъскващо.

Какво тъкмо е и какво не е задоволително в LinkedIn зависи от нормите на вашата промишленост

Търговските представители може да имат доста разнообразни хрумвания за професионализъм спрямо юристите или програмистите.

Ако „ играете вярно “, може да се откроите, само че би трябвало да е ясно, че LinkedIn не желае да бъде място за вайръл изявления. Това е обръщение от Даниел Рот, основен редактор на уеб страницата, който работи в компанията от 2011 година, след предходна позиция като основен редактор на списание Fortune.

През последните 12 месеца логаритъмът на уеб страницата се трансформира, с цел да даде приоритет на това, което Рот назовава наличие вид „ познание “ – изявления, които фактически ще оказват помощ на хората да напреднат в работата си – вместо самохвални.

След взрива на персоналното шерване, провокиран от Коронавирус, споделя Рот, махалото се е върнало обратно – само че не до такава степен, както бяха нещата преди пандемията. „ Новото обикновено е, че говорейки в офиса, вие сте по-склонни да покажете кой сте като човек, както и по какъв начин работите като експерт “, разяснява той. „ Мисля, че този тип накърнимост е непрекъсната част от метода, по който хората разгласяват в LinkedIn. Така че първо е знанието, само че след това към него може да прибавим човечността. “

Случаят Хики-Скианела може би подсказва накъде духа вятърът

Разведеният Матю Скианела и създателят на @BestOfLinkedIn Джон Хики в последна сметка не стигат до разпра.

Вместо това Хики продължава да работи в компанията, в която е по това време още към година, преди да стане асоцииран креативен шеф, работейки с клиенти от най-високо равнище, в това число Salesforce, Jameson и New York Mets. Две години по-късно той рядко ревизира LinkedIn, в този момент разгласява в своя мем акаунт единствено към един път месечно, което е спад от ежедневния му пик преди към година.

Междувременно Скианела получава няколко покачвания и сменя работата си. И към момента е деен в обществената мрежа, където към този момент има към 6000 почитатели, споделящи актуализации за работата и кариерата си.

По-рано през 2023 година той се дами наново. И оповестява за това в LinkedIn.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР