След 11 години в кома късно вечерта в петък в

...
След 11 години в кома късно вечерта в петък в
Коментари Харесай

След 11 години в кома почина бившият зам.-финансов министър Нахит Зия

След 11 години в кома късно вечерта в петък в родната му къща в Гоце Делчев умря някогашният заместник-финансов министър Нахит Зия, написа infomreja.bg.
Новината за гибелта на Зия, или както го назоваха околните и жителите на града - Найчо, бе посрещната с горест от обществеността в целия район.

Починалият Нахит Зия е на 66 години, 11 от които прекара в кома.

На 8-и декември 2006 година Нахит Зия и шефът на финансовото разузнаване Васил Киров трябвало да се върнат със аероплан от Румъния, където били на среща с сътрудници. Заради мъглата обаче машината не могла да излети и се наложило да пътуват с кола.

Часове по-късно обаче свиреп верижен конфликт край ловешкото село Микре прати Зия в болница в извънредно тежко положение - със строшен череп и тежки вътрешни и външни пострадвания. Първо той бе признат в болничното заведение в Ловеч, само че по-късно бе изместен с реанимобил в софийската Правителствена болница.

Нахит Зия незабавно бе подложен на интервенция, която е траяла до сутринта. Въпреки многото съвещания и лечевие от най-големите български и задгранични светила Зия и след интервенцията остана в кома до кончината си в петък.

Половината от годините след съдбовната злополука Зия прекара в болница, а от няколко години той бе поддържан в кома в дома му в Гоце Делчев с вяра, че ще се разсъни и положението му ще се усъвършенства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР