След 10 месеца започна делото за обезщетение от столичната АГ

...
След 10 месеца започна делото за обезщетение от столичната АГ
Коментари Харесай

Близо 3 часа продължи първото заседание по делото за разменените бебета в “Шейново“

След 10 месеца стартира делото за обезщетение от столичната АГ болница „ Шейново “, заведено от едно от фамилиите на разменените бебета. Искът е за 300 хиляди лв.. 
 Прочетете още
За размяната се разбра през декември, откакто една от майките открива, че нейната гривна и тази на бебето й имат разнообразни номера.

При закрити врата близо 3 часа продължи първото съвещание по делото. Разпитани бяха лекари, акушерки от болничното заведение и близки на потърпевшото семейство. Адвокатът на ищците Стойков твърди, че не били извикани всички дежурни медици, съобщи bTV.

„ Факт е обаче, че липсва 1 от акушерките, които би трябвало да са тук. Тя не е извикана от болничното заведение. Една акушерка, която е постъпила на 09.09. била е на работа на 12 и 13 по времето на раждането и на 16.09 напуща работа “, сподели Стоян Стойков, юрист на фамилията.

А по думи на разпитаните медици при изписването на майката и бебето са спазени всички процедури. И не си изясняват по какъв начин е станала размяната.

„ Гривничките са тествани, номерата са тествани дали дават отговор една на друга, че няма заводски недостатък, че са сложени от акушерката както на майката, по този начин и при бебенцето. Процедурата е спазена. Включително и при изписването са сверени номерата на гривните “, сподели Величко Костадинова, юрист на АГ „ Шейново “.  
 
„ Това, което чух аз обаче е, че едната група очевидци на ответника обявиха, че надали не в АГ „ Шейново “ вървят по коридорите и викат номерата на гривните и номерата на бебетата, с цел да може да ги чуе някой и да знае кое бебе на кой е. И по какъв начин може да се одобри фактът, че незабавно след раждането, когато ви кажат един номер вие ще го запомните от 6 числа? “, сподели Стойков.

Следващото съвещание е на 13 февруари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР