След 10-и юни спират всички плащания. В същата ситуация сме,

...
След 10-и юни спират всички плащания. В същата ситуация сме,
Коментари Харесай

Икономист по Дарик: Имаме шанс за еврозоната, ако се управляват добре приходите и се контролират разходите

" След 10-и юни стопират всички заплащания. В същата обстановка сме, както бяха Съединени американски щати предходната седмица. Така ще бъдем и ние на 10-и юни, в случай че не се вземат незабавни ограничения. Ситуацията е невиждана. "

Това съобщи икономистът Георги Ангелов в предаването " Кой приказва " по Дарик радио по отношение на неналичието на държавен бюджет.

" Аз чакам, че казусът ще бъде позволен. Трябва да се вземе най-малко едно решение по Закона за обществените финанси, с цел да не стопират заплащания и да се удължи удължителният закон, с цел да може да се одобри бюджет. При тези периоди може би юли месец най-рано може да имаме държавен бюджет ", счита специалистът.

" Веднага по-късно би трябвало да се готви бюджет за 2024 година. Предизвикателството е огромно, тъй като бюджетът,който бе импортиран с 14 милиарда дълг, не е рационален, нито здравословен. Не знаем каква ще е тогава обстановката на интернационалните пазари ", каментира Ангелов.

" Трябва да се окастри този дълг и дефицитът дае в допустими рамки, освен поради влизането в еврозоната, само че и тъй като просто не можем да си го позволим. Ако се ръководят добре приходите и се управляват разноските, имаме късмет за еврозоната ", съобщи икономистът.

" Добрее двата бюджета (бил.ред за 2023 и 2024 г.) да вървят в паралел и тези планове, които няма да могат да се изпълнят тази година, да бъдат трансферирани в идната, тъй че хем да вървят периодите, хем заплащанията да са в идната година ", сподели Ангелов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР