След 10-годишно прекъсване италианският гранд Интер отново се класира на

...
След 10-годишно прекъсване италианският гранд Интер отново се класира на
Коментари Харесай

10 години по-късно "Интер" отново е на финал в Европа

След 10-годишно спиране италианският гранд " Интер " още веднъж се класира на край в европейски клубен шампионат по футбол. Цяло десетилетие откакто победиха в Шампионската лига през 2010 година със своята трета КЕШ, " нерадзурите " от Милано стигнаха до последния мач в Лига Европа, в който ще имат късмет да се борят за четвърта Купа на УЕФА.

Тази вечер италианците не оставиха никакъв късмет на " Шахтьор " (Донецк) и разгромиха украинския хегемон с 5:0 в 1/2-финала, игран на безпристрастен терен на ст. " Меркур Шпил-Арена " в Дюселдорф (Гер). " Интер " откри резултата още в 19-ата мин., когато Лаутаро Мартинес се възползва от неверно изнасяне на топката от страна на ветерана на украинската врата Андрий Пятов и вкара с глава след центриране отдясно.

До смазващата разлика се стигна чак в последния половин час, откакто Данило д`Амброзио вкара за 2:0 в 65-ата мин. Второто попадение като че ли обезкуражи изцяло " миньорите " от Донецк и те рухнаха и физически, и душевен. Това разреши на Лаутаро Мартинес да се разпише за повторно в 74-тата мин., а Ромелу Лукаку да прати още два пъти топката в украинската врата в 78-ата и 84-тата мин.

Съперник на " Интер " на финала в петък ще бъде рекордьорът с пет трофея в конкуренцията " Севиля ". За италианския отбор това ще е общо пето присъединяване в конфликта за купата от втория по значителност клубен шампионат в Европа след триумфите през 1991, 1994 и 1998 година и изгубената борба през 1997 година

 

1/2-ФИНАЛИ (16-17 август)

" Севиля " - " Манчестър Юнайтед " 2:1

" Интер " - " Шахтьор " (Донецк) 5:0

 

ФИНАЛ (21 август)

" Севиля " - " Интер "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР