След 10 години 60% от медиците в спешна помощ в

...
След 10 години 60% от медиците в спешна помощ в
Коментари Харесай

С глоба до 5 000 лв. глобяват нападателката на медик от Горна Оряховица

След 10 години 60% от медиците в незабавна помощ в България ще бъдат пенсионери, сочи статистика. П роблемът с неналичието на фрагменти в звената на незабавна помощ се задълбочава от ден на ден, а броят на лекарите в тези звена към този момент е на половина по-малко от преди, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. Само в София липсват 110 незабавни медици. В момента в столицата работят сред 12 и 14 екипа, които се отзовават на повече от 140 000 повиквания. За перидона от началото на 2019 година до 15 януари са обслужени пациенти от над 6 000 адреса. Ежедневно сигналите, които се получават в София, са сред 10 и 15 за един екип. Установено е, че сред 60% и 70% от тях напълно не са незабавни. В тази връзка, доктор насочи предложение, давайки образец със обстановката в Турция. По думите му, там новозавършващите медици са задължени да работят в продължение на две години в незабавната помощ. Според българския доктор такава процедура би могла са пребори кадровия недостиг у нас.
Повече от 10 незабавни медици се търсят в Кюстендил. Случвало се е там медиците да вървят пешком до адрес и да носят на ръце пациентите.
Незаетите места за лекари в Монтана са осем на брой и по този начин е от години. Линейките са общо три, а фелдшери обслужват пациентите, заради липса на лекари.
Междувременно, огромна част от лекарите от незабавната помощ на Горна Оряховица към този момент са в 30-дневно предупреждение. Те всеобщо подадоха молбите си за овакантяване, заради случая на принуждение над техен сътрудник. Това е форма на митинг, който цели смяна, по думите на работещите в горнооряховското здравно звено. Лекарите там оповестиха, че желаят само да идва умерено на работа, специалността им да бъде уважавана и да имат късмет да правят активността си без ненужно напрежение и експанзия. Протестиращите показват, че в незабавна помощ в Горна Оряховица никой не желае да работи заради естеството на работа. С дейностите си лекарите желаят да реализират слагане на " паник бутони в колите за спешна помощ, една по-ефективна защита на работното място и вероятно финансова глоба за индивида, който посегна на служебно лице ", или най-малко налагане на публично потребен труд, като наказване, " тъй като всички знаем, че най-боли, когато ни бръкнат в джоба ".
В последна сметка, нападателката ще е глобена с санкция в размер сред 1 000 лв. и 5 000 лв., защото е с чисто правосъдно минало.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР