"Славия" и "Монтана" не се победиха и завършиха при резултат

...
"Славия" и "Монтана" не се победиха и завършиха при резултат
Коментари Харесай

Монтана успя да вземе точка при гостуването си на Славия /снимки/

"Славия " и "Монтана " не се победиха и приключиха при резултат 1:1 в първия си мач от плейофната фаза в групата за оставане в елита.
Гостите откриха още в 10-ата минута след автогол на Аднреа Христов, а няколко секунди преди края на първата част Георги Вълчев изравни (45+1’). Иначе двата отбора стояха равностойно на терена, като в края на срещата само прелестните намеси на Светослав Вуцов лишиха гостите от успеха. Равенството обаче не е изключително положително за нито един от двата тима. "Монтана " пропусна шанса да се откъсне от последната позиция, а "Славия " да оглави класирането в групата.
В 4-ата минута Минков насочи рисково центриране в наказателното поле на "Славия ", само че там няколко футболисти на “сините” се разминаха с топката и не съумяха да нанесат удар.
В 10-ата минута "Монтана " съумя да поведе. След прелестно центриране на Тони Тасев отдясно кълбото доближи до Андреа Христов, който се опита да почисти с глава, само че за негово злощастие топката попадна в мрежата на Светослав Вуцов - 0:1.
Само 4 минути по-късно още веднъж Тасев стреля по прелестен метод от директен свободен удар, само че ударът му нацели напречната греда.
В идващите 15-ина минути двата отбора търсеха път към противниковата игра, само че до по-сериозно състояние по този начин и не се стигна. В 30-ата минута пък падна и първия жълт картон в мача, като той бе даден на един от най-активните на терена - Тони Тасев.
В 38-ата минута пристигна и първата по-опасна обстановка за Славия след осъществяване на ъглов удар. Благой Макенджиев скочи, с цел да улови кълбото, само че бе изпреварен от Георги Вълчев, който игра с глава. Ударът му обаче мина около страничния дирек.
В 41-ата минута Николай Минков навлезе добре в наказателното поле, а Гандри се хвърли много рисково на шпагат в краката му. Гостите незабавно желаеха присъждане на углавен удар, само че съдията остана безгласен. 2 минути по-късно Макрилос стреля от границата на наказателното поле, само че Макенджиев избави.
В добавеното време на първата част "Славия " въпреки всичко съумя да изравни. Мишо Александров получи прекрасен пас на фланга, съумя да пробие отдясно и да подаде към непокрития Георги Вълчев по земя. Полузащитникът стреля не изключително мощно от точката за осъществяване на дузпа, като топката отскочи от тревата. Вратарят на монтанци Благой Макенджиев подвигна ръце, като очакваше тя да излезе в навън, само че за негово страдание преценката му се оказа неверна и кълбото се оказа в мрежата му за 1:1.
Второто полувреме стартира равностойно сред двата отбора. Първата по-сериозна обстановка пристигна в 52-ата минута, когато Рангелов пое добре и навлезе на скорост в наказателното поле на гостите. Шутът му обаче разочарова, откакто топката мина високо над напречната греда. 2 минути по-късно Сергей Георгиев опита шанса си от границата на наказателното поле, само че извънредно неопределено.
В 60-ата минута Макрилос проби добре отляво и навлезе в пеналтерията, само че не съумя да нанесе удар и топката му бе отнета. Така тя стигна до Стоев, който стреля рисково, само че около страничния дирек.
В 64-ата минута Башлиев центрира от дъгата на наказателното поле към Николай Минков. Футболистът с номер 11 за "Монтана " пое добре и шутира, само че без триумф.
В 74-ата минута само Светослав Вуцов спря Монтана от това да излезе напред в резултата. Минков стреля доста добре от дъгата на наказателното поле, само че вратарят на "Славия " мазета. Така кълбото попадне в краката на Сергей Георгиев, само че Вуцов се ориентира бързо и още веднъж избави. Въпреки това той отново не съумя да улови и по този начин топката се върна у Георгиев, който подаде към навлезлия към този момент в наказателното поле Минков. Нападателят на "Монтана " стреля от към 10 метра, само че още веднъж младият пазач на "Славия " бе на вярното място и изкара в ъглов удар.
В 84-ата минута Тони Тасев можеше да вкара един от най-красивите голове през сезона. Тогава той пое на гърди и от воле насочи същински снаряд от към 25-30 метра. Светослав Вуцов обаче още веднъж сподели инстикт и мазета с една ръка. Това бе и последната добра опция за гол в срещата.
“Белите” събират в актива си 24 точки, на 1 зад първия в групата "Ботев " (Враца), който по-рано се оправи с "Етър ". "Монтана " от своя страна е с 21 пункта на последната позиция, като единствено една точка ги дели от великотърновци, които се намират над тях в класирането.

"Славия " 1:1 "Монтана "
0:1 А. Христов (10) - авт.
1:1 Вълчев (45+1)

Стартови сформира:
"Славия ": 13. Светослав Вуцов, 55. Андреа Христов, 23. Емил Виячки, 75. Надер Гандри, 19. Филип Антовски, 70. Михаил Александров, 77. Георги Вълчев, 7. Петер Макрилос, 10. Радослав Кирилов, 71. Емил Стоев, 8. Димитър Рангелов

"Монтана ": 30. Благой Макенджиев, 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов, 24. Давид Кики, 33. Стефан Цонков, 6. Янко Ангелов, 10. Владимир Айтов, 23. Сергей Георгиев, 19. Росен Кръстев, 8. Тони Тасев, 11. Николай Минков
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР