Слави Трифонов успя да сюрпризира всички с обявяването на проектокабинет

...
Слави Трифонов успя да сюрпризира всички с обявяването на проектокабинет
Коментари Харесай

Правителството 7/8 се посреща с мълчание и резерви

Слави Трифонов съумя да сюрпризира всички с оповестяването на проектокабинет и цели, поемайки " политическата отговорност " за бъдещото ръководство без да договаря с която и да е друга партия. Обявлението той направи по маниера на някогашния министър председател Бойко Борисов – в послание без публицисти и въпроси, само че джипката бе сменена с пртийната телевизия 7/8 TV.

Нито една от останалите пет обединения, които влизат в 46-ия парламент, не е излязла с публична реакция. Обяснението е ясно – обикновено функциониращите партии би трябвало да обсъдят и одобряват решения на управленията си по какъв начин да работят при толкоз важен въпрос като ръководството на страната.

Самият Трифонов не откри за нужно да разясни по кое време и на какъв конгрес партията му е взела решение да ръководи с държавно управление на малцинството и да издигне за министър председател Николай Василев, който бе министър в кабинета " Сакскобургготски " и по времето на Тройната коалиция.

Междувременно даже не е ясно дали Има Такъв Народ ще е първа или втора политическа мощ. При 95.22% обработени протоколи първи са от ГЕРБ с 23.91%. Трифонов пък изиска цялата власт с поддръжка от 23.66% от гласувалите.

Макар че сякаш желае да ръководи самичък, с цел да бъде утвърдено държавното управление му, ще му би трябвало поддръжка и от други обединения. Преди изборите Има Такъв Народ говореше за възможна бъдеща коалиция с т.нар " обединения на митинга " – " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". Сега обаче разгласи, че нямат 121 гласа, а " коалиция " се е трансформирала в мръсна дума по тази причина желал самичък да поеме отговорността за ръководството със своите към 60 депутата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР