Слави Трифонов с две изречения в интервюто си от вчера

...
Слави Трифонов с две изречения в интервюто си от вчера
Коментари Харесай

БСП след интервюто на Слави: Правителство се прави в някой офис

Слави Трифонов с две фрази в изявлението си от през вчерашния ден ни прати на нови избори , без договаряния, старания и срещи за осъществяване на третия мандат. Това изявление има и друга вест - несъгласия - диалози в кабинет с Христо Иванов, Мая Манолова, президентът и служебните министри в кабинета му, Българска социалистическа партия било партия на статуквото... Има Такъв Народ са основни, без тях държавно управление не може да има. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков пред Нова телевизия.

Слави Трифонов към трите рецесии - коронавирус, мигрантска, икономическа - добави четвърта - парламентарна , по безапелационен метод, безапелационен е депутатът.

Той проучва изводите от изявлението на водача на Има Такъв Народ: Всички заявяват, че желаят кабинет, къде е казусът, че няма два пъти подобен, във връзка с политики няма, несъгласия има другаде, дават ни на час по лъжичка. Оказва се, че двама служебни министри преговаряли с Трифонов в служебния кабинет , Мая Манолова за кмет, Христо Иванов за друго - това демонстрира, че се водят други диалози, не с нас, пред камери и медии , там е разковничето в неуспеха.

Българска социалистическа партия държи всички да излязат и да кажат какво е станало и защо са се скарали , защо са говорили и договаряли по кабинети, безапелационен бе Явор Божанков. Той счита още, че журналистът Бойко Василев не попитал за Доган, демонтажа на ГЕРБ, Пеевски .

" Основните герои, дето би трябвало да ги махаме, са гръмнали шампанското . Трябваше да се попита президента Радев знае ли за договарянията на двамата му министри и да кажат били ли са или не, да се каже дали Трифонов лъже . Мая Манолова и Христо Иванов не са споделили за такива диалози, а водихме договаряния, анлизира още той.

Как инсталираме кабинет на задкулисието, с шушу-мушу диалози в някакви офиси, това е скандално и тези въпроси би трябвало да се зададат, безапелационен е той. Божанков разясни, че спорът е заключен в това какви са диалозите, водени в този офис.

Българска социалистическа партия е длъжна да организира договарянията за кабинет , само че поради обстановката най-вероятно в околните дни ще се съберат груповите органи и ще се разиска какво да се право оттук-нататък след изявлението, променяме ли нещо по пътя си. Преди дни казахме и имахме декларация за три рецесии - икономическа, коронавирус, мигрантска.
 Радев връчи мандата на Българска социалистическа партия и изиска водачество, а не размиване на политическата отговорност
Радев връчи мандата на Българска социалистическа партия и изиска водачество, а не размиване на политическата отговорност

Президентът желае държавно управление, формирано към " безспорни познати на обществото персони "

Борисов се връща на бял кон, първи е по рейтинг и първа политическа мощ това е фактът , счита още той. След още едни избори същите хора в същия състав ще би трябвало да проведат същия диалог, проучва Божанков.

Той не пожела да разкрие доста за имената на министри в кабинета на Българска социалистическа партия. Ние не предлагаме фигури в кабинети, а обществено. Името за министър председател би трябвало да се генерира в срещите, хората да видят кой ще е той, той би трябвало да е надпартиен, политики към този момент са водени диалози. Очевидно разногласието е за нещо друго, не е за имена, би трябвало да кажат на тези срещи, моето допускане е, че някой не желае да има постоянен кабинет , безапелационен бе депутатът.

На това равнище в политиката случайности няма , дано си зададем въпроса кой няма предпочитание да има постоянен кабинет - две партии са под чертата Движение за права и свободи и ГЕРБ . Ако има нещо основно в изявлението на Трифонов то е в думите на Трифонов: Миналия път нямало разсъдък, в този момент нямало разсъдък, идващия път трябвало да има, идващия път непременно щяло да има кабинет ". Защо в този момент нямаше и първия път, за какво идващия път ще има кабинет непременно, пита Божанков.

Има една цена - която никой не желае да заплати - Движение за права и свободи и ГЕРБ, Българска социалистическа партия я е плащало, повторно няма да я платим, Демократична България и другите също са на това мнение. Има Такъв Народ водиха разговор с Движение за права и свободи, това е една цена, която може да се заплати. Другия път може да се включи Движение за права и свободи, Гешев, цената е висока, и няма да я заплати Трифонов с единия си лев дотация, а всички български жители с пропуснатото и изгубено време, разясни Явор Божанков.

Относно служебния кабинет - " добра основа за водене на диалози , има служебни министри, мечтани от всички, Кирил Петков, Янаки Стоиловса добре признати ... Да - ще предложим обществено, само че както споделя служебният министър председател - не става в този момент и сега, първо се договарят политики, след това се канят министри, изясни той. Служебните министри споделят тъкмо това - първо да забележим политиките, даде за образец Божанков. Имената за министри ще се решат на договаряния с останалите политически сили , добави той и отхвърли да уточни съответни имена, с цел да не предпоставя диалозите.

Има всевъзможни разновидности - отговори на въпрос той дали ще има министър председател от служебния кабинет. Ще има и подписан документ по време на договарянията , изясни още депутатът. В момента има две сили, с които не се водят диалози - Движение за права и свободи и ГЕРБ, с всички останали ще се приказва, заключи Явор Божанков.
 Слави Трифонов: Няма да подкрепим държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия Обновена
Слави Трифонов: Няма да подкрепим държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия е партия на статуквото съгласно ИТН…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР