Слави Трифонов публикува току-що мнението си около големия скандал около

...
Слави Трифонов публикува току-що мнението си около големия скандал около
Коментари Харесай

Слави Трифонов за АМ Хемус: Това не е крадене, а взимане! Пак ли кой ял-ял - кака се ожени?

Слави Трифонов разгласява преди малко мнението си към огромния скандал към Автомагистрала Хемус. Лидерът на Има Такъв Народ употребява страницата си във Facebook, с цел да изрази недоумението си по какъв начин могат толкоз доста пари да се крадат от народа, а всички да си траем.

ЕТО ПОЗИЦИЯТА НА ТРИФОНОВ:

Изнесената информация от Министерство на вътрешните работи за строителството на единствено един лот от автомагистрала " Хемус " не е скандална, а е умопомрачителна.

Според тази информация, от преведените авансово 84 милиона лв., без да е издигнат и един милиметър автомагистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове.

Забележете, първо, това го споделя Министерство на вътрешните работи - институцията, избрана да се грижи за нашата сигурност и успокоение, и да съблюдава за спазването на законите.

Второ, парите са преведени от страната на кухи компании, основани за по 2 лв. от малоимотни или престъпно проявени жители.

И трето, още в същия ден, в който тия пари - 60 милиона, са преведени от страната, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в незнайна посока.

Това не е кражба. За кражбата се изисква проект, ловкост, та даже и храброст. Разбира се, и липса на морал, с цел да я реализираш. Това не е кражба. Това е взимане. От нещо, което смяташ за свое - да си вземеш. Да не те е боязън от закон, тъй като то и законът си е твой. Да не те е боязън от тъпчене на морал, тъй като ти си привикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, по този начин или другояче, ще си траят.

Така че това не е кражба. Самозабравили се хора, на които сме се доверили да ръководят нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а тъй като може.

И в този момент какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги санкционират ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в пандиза? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо правдивост? Или кой ял-ял - кака се ожени?

И в случай че ние, скъпи другари, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим правдивост и наказване за отговорните, в случай че ние не държим виновни институциите, без значение дали приказваме за Министерство на вътрешните работи или пък за прокуратура, значи, съгласете се - ние заслужаваме всичко това.

Съжалявам, само че ще изтъквам Остап Бендер: " Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР