Слава Богу, не допускам, че Борисов ще вземе“ БСП. Това

...
Слава Богу, не допускам, че Борисов ще вземе“ БСП. Това
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов: Не допускам, че Борисов ще „вземе“ БСП за коалиционен партньор

„ Слава Богу, не позволявам, че Борисов ще „ вземе “ Българска социалистическа партия. Това ще запази дребното останало достолепие, което имаме. Ако той направи коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, това ще провокира провал на локалните избори и ще загуби голяма част от въздействието си по места. “

Това предвижда в студиото на Euronews Bulgaria Петър Витанов - евродепутат от „ Парламентарен алианс на социалисти и демократи “ и началник на групата на българските социалисти в Европейския парламент. Според него ще има избори още веднъж в края на юли.

Ще осъдя Българска социалистическа партия и ще ми възстановят членския статус. В една цивилизована страна тези, които ръководят, те носят отговорност за резултатите. Не тези, които са ръководени, бити и мачкани. 

С най-голямо наслаждение бих се върнал в Българска социалистическа партия – аз не съм си тръгвал, те ме изключиха, и то непозволено.

Петото място, което са отредили гласоподавателите на Българска социалистическа партия, може би би трябвало да приказва, че не може партията още веднъж да е прибавка на някое ръководство, би трябвало да е съпротива.

Една част от партиите биха били склонни да обмислят предлагането на ГЕРБ, но от ПП-ДБ не могат да си го разрешат поради местните избори. Хората гласуват за ПП-ДБ поради опаковката  " анти-ГЕРБ ", в случай че те зачеркнат това те са довиждане. Те знаят това и няма да го позволен. За Българска социалистическа партия също носи имиджова щета. Затова тази коалиция би донесла много огромна вреда за някои партии. Имайки поради идващите местни избори, съгласно мен няма да има коалиция и ще се върви на избори.

И да вземе Българска социалистическа партия третия мандат, резултатът ще е същият. Но не мисля, че този път президентът ще даде мандатът на Българска социалистическа партия.

Според мен, в случай че има избори през юли, ще се протака свикването на Народното събрание, ще минат локалните избори и след това ще можем да забележим всевъзможни обединения. Не изключвам всевъзможни конфигурации, Българска социалистическа партия ще продължи да пада, а „ Възраждане “ ще продължи да пораства.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР